Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók


 

2016 11 05 Népzenétől volt hangos a horgosi Művelődési Ház



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó az Egyéb magyar kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: szombat, 2016. november 5. Nézettség: 365

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

szombat, 2016. november 5. 20:11
Népzenétől volt hangos szombat délután a horgosi Művelődési Ház. A Vajdasági Szólótánc Fesztiválon két kategóriában versenyeztek a magyarországi és vajdasági táncosok. Páros és szóló produkciókat értékelhetett a zsűri.
szombat, 2016. november 5. 20:11
Igazi magyaros verbunkkal, temperamentumos csapásokkal kezdődött a horgosi szólótánc fesztivál. A pörgős férfi-táncok után páros tánccal nyűgözték le a résztvevők a közönséget. Óbecsét, és a helyi hagyományápolókat Cseszák Balázs képviselte párjával. „Párosan jöttünk a szólótánc fesztiválra, több éve is részt veszünk már rajta, fontosnak tartjuk, hogy a vajdaságiak is részt vegyenek a helyi eseményeken.”
szombat, 2016. november 5. 20:12
A vajdaságiak mellett magyarországi résztvevők is bemutatták tudásukat. Kecskés Gergő két évvel ezelőtt különdíjat vihetett haza Törökszentmiklósra. „Nekem onnan jött a nevezés, hogy én most neveztem másodjára, két évvel voltam először, és akkor megtetszett az egész verseny, meg a szervezés.”
szombat, 2016. november 5. 20:12
A néptánc ápolása egy hivatástudat eredménye a szervezők szerint, amely közös volt a fesztiválon fellépő fiatalokban. Csík Dávid, Kecskemét, Magyarország: „Elsősorban szerintem nagyon becsülendő dolog a táncosok körében, hogy ápolják a hagyományokat. Szerintem ez egy fantasztikus dolog.”
szombat, 2016. november 5. 20:12
A rendezvényt hiánypótló jelleggel és hagyományteremtő szándékkal szervezték meg először, kilenc évvel ezelőtt. Takács József, elnök, Bartók Béla Magyar Művelődési Egyesület, Horgos: „Mivel Vajdaságban nincs rá lehetőség, hogy egyének bemutassák azt a néptánc tudásukat, amit szeretnének, ezt szerettük volna biztosítani és hagyományt teremteni a néptáncnak.”
szombat, 2016. november 5. 20:12
A rendezvény alapötlete Békéscsabáról származik, egy ottanihoz hasonló rendezvény meghonosítása volt a cél. Hirc Edvárd László, szervező, Vajdasági Magyar Szólótánc Fesztivál: „Kilenc évvel ezelőtt az volt az ötlet, hogy voltunk Békéscsabán az Aranysarkantyú szólótánc fesztiválon, és akkor azt gondoltuk, hogy miért ne lehetne ezt Vajdaságban is.”
szombat, 2016. november 5. 20:13
A zsűri minden kategóriában első, második és harmadik helyezést osztott ki, míg a vajdasági résztvevők között a Vajdaság Legjobb Táncosa díj is gazdára talált.
7 megjegyzés | 1 / 1 oldal