Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók


 

2016-11-08 Nem fogadta el a magyar Országgyűlés az alaptörvény módosítását



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó az Egyéb magyar kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: kedd, 2016. november 8. Nézettség: 257

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

kedd, 2016. november 8. 22:29
Nem kapta meg a szükséges kétharmados támogatást a parlamentben Orbán Viktor miniszterelnök alkotmánymódosítási javaslata, amely kimondta volna, hogy Magyarországra idegen népesség nem telepíthető be.
kedd, 2016. november 8. 22:29
A kormányfő az október 2-i kvótanépszavazás után tett javaslatot az alaptörvény módosítására, amelyről több frakcióközi egyeztetést is tartottak. A népszavazáson 3 362 224-en voksoltak nemmel. A mostani módosításához a parlamentben kétharmados többségre, vagyis 133 igen szavazatra lett volna szükség.
kedd, 2016. november 8. 22:29
A javaslatot csak a kormánypárti képviselők támogatták; az ellenzékiek közül hárman, Fodor Gábor, Kész Zoltán és Kónya Péter független képviselők nemmel voksoltak, a többiek nem nyomtak gombot.
kedd, 2016. november 8. 22:29
Az MSZP már korábban bejelentette, hogy nem vesz részt a szavazásban, ahogyan az LMP is jelezte, képviselői nem szavaznak majd.
kedd, 2016. november 8. 22:29
A Jobbik a letelepedési kötvény megszüntetéséhez kötötte a módosítás támogatását, ez azonban nem történt meg. A kormány szerint a letelepedési kötvény és az alaptörvény-módosítás nem függ össze egymással.
kedd, 2016. november 8. 22:30
A szavazáson az MSZP és a Jobbik képviselői is molinókkal tiltakoztak az ülésteremben, őket Latorcai János levezető elnök figyelmeztette a tiltott szemléltető eszközök miatt. A Jobbik molinóján az állt, hogy “Az a hazaáruló, aki pénzért terroristát is beenged”, a szocialisták áthúzott helikoptert ábrázoló lapokat mutattak fel.
kedd, 2016. november 8. 22:30
Az öt cikkből álló változtatással bekerült volna az alaptörvénybe egyebek mellett az, hogy Magyarországra idegen népesség nem telepíthető be és idegen állampolgár – amelybe a szabad mozgás és tartózkodás jogával rendelkezők nem tartoznak bele – Magyarország területén a magyar hatóságok által egyedileg elbírált kérelme alapján élhet.
kedd, 2016. november 8. 22:30
A magyar Országgyűlés az alaptörvény módosításáról szavaz
A magyar Országgyűlés ma szavaz az alaptörvény hetedik, Orbán Viktor miniszterelnök által javasolt módosításáról, amely tiltaná idegen népesség Magyarországra telepítését. A változtatás értelmében bekerülne az alaptörvénybe, hogy Magyarországra idegen népesség nem telepíthető be, idegen állampolgár – a szabad mozgás és tartózkodás jogával rendelkező személyek kivételével – Magyarország területén az Országgyűlés által megalkotott törvény szerinti eljárásban, a magyar hatóságok által egyedileg elbírált kérelme alapján élhet. Az előterjesztés elfogadásához valamennyi képviselő kétharmadának támogatására, vagyis legalább két ellenzéki szavazatra is szükség van.
8 megjegyzés | 1 / 1 oldal