Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók


 

2016 11 19 Konferencia a magyar tudomány napja alkalmából



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó az Egyéb magyar kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: szombat, 2016. november 19. Nézettség: 276

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

szombat, 2016. november 19. 22:54
November harmadika a magyar tudomány napja. Ebből az alkalomból a Vajdasági Magyar Tudományos Társaság kilencedszer rendezett nagyszabású, nemzetközi konferenciát Újvidéken, a Tartományi Képviselőházban. Az eseményen több előadást is hallhattak a résztvevők a vidékfejlesztés lehetőségeiről.
szombat, 2016. november 19. 22:55
Hogyan tartható meg a népesség vidéken? Mely környezeti és jogi tényezők befolyásolják a szaporulatot vagy éppen az elvándorlást? Ez volt a témája a Magyar Tudomány Napja alkalmából rendezett konferenciának, amelyen neves magyarországi jogászok is betekintést nyújtottak a vidékfejlesztés lehetőségibe. Bóka János a budapesti Nemzeti Közszolgálati Egyetem oktatási dékánhelyettese az európai uniós projektekben való részvétel lehetőségeiről beszélt.
szombat, 2016. november 19. 22:55
. „A nemzeti közszolgálati egyetem a program végrehajtása során az intézményfejlesztés stratégiájának megfelelően igyekszik kapcsolatot építeni a külhoni magyar tudományos műhelyekkel és közösségekkel is azért, hogy olyan kutatócsoportokat hozzon létre, amelyek a magyar közigazgatásban hasznosulhatnak. A külföldön megszerzett tudást és tapasztalatot, illetve ismereteket olyan módon közvetítse a magyar közigazgatás felé, amely mind a tudás forrása, mind a felhasználási hely számára kölcsönösen hasznos.”
szombat, 2016. november 19. 22:55
Pásztor István tartományi házelnök köszöntőjében kifejtette, hogy a vajdasági tudományos életben egyre kevesebb magyar van, ezért ezt a folyamatot meg kell változtatni, tenni kell a megmaradás érdekében. „A tudomány szférájába igazán úgy lehet bejutni, ha egy egyfajta egyetemi képzésen keresztül a dolgok természetes menete alapján egyfajta szelekció eredményeként a legjobbakból lesznek az egyetemi oktatók és a tudósok. Mi úgy zárjuk ki magunkat folyamatosan ebből a térből, hogy a legtehetségesebb gyerekeinknek a legnagyobb része nem itt folytatja tanulmányait, hanem Magyarországon vagy máshol.”
szombat, 2016. november 19. 22:55
A VMTT szakmai konferenciájára számos hazai és külföldi előadó jelentkezett, ez alkalommal a vidék népességmegtartó erejének a fokozása volt a fő téma – emelte ki Szalma József, elnök. „A tematika határozza meg, hogy ki fog bejelentkezni, idén egy nagyon összetettnek tűnő témát választottunk, ezzel a határon átívelő témaválasztás során, ez pedig a vidék fenntartó erejének vizsgálata, gazdasági, jogi és kulturális szemszögből.”
szombat, 2016. november 19. 22:56
Az egész napos szaktanácskozáson a társadalom, a természet és a műszaki tudományok témaköre mellett elhangzott számos olyan beszámoló, amely a joggal kapcsolatos.
6 megjegyzés | 1 / 1 oldal