Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók


 

2016 11 20 Tehervonatokon próbálnak az EU területére jutni



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó az Egyéb magyar kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: vasárnap, 2016. november 20. Nézettség: 279

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

vasárnap, 2016. november 20. 19:15
Az életük kockáztatásával, tehervonatokon próbálnak az Európai Unióba szökni a Szerbiában veszteglő bevándorlók. Volt, aki lábát törte a sikertelen kísérlet során, de az egyéb sérülés és a csonttörés sem ritka. A legtöbb migránst azonban útközben lefülelik a rendőrök. Szabadkán is egyre több az olyan illegális bevándorló, aki a vagonok tetején, vagy a vonatokra kapaszkodva próbálja magát átcsempészni a szerb–magyar határon.
vasárnap, 2016. november 20. 19:15
Szabadkán a Majsai híd a nap minden szakában forgalmas. Gépjárművek, kerékpárosok és gyalogosok haladnak rajta. Alatta vasúti sínek. A védőkorláton egy halálfejes tábla jelzi, hogy ilyen magasságból életveszélyes megközelíteni a vágányokat. Ennek ellenére az illegális bevándorlók, akik a városban tartózkodnak, az életük kockáztatásával is megpróbálnak lemászni, hogy a tehervonatokra jutva, az Európai Unió területére érhessenek.
vasárnap, 2016. november 20. 19:15
Egy afgán bevándorló a törött kezét mutatja. Úton Európa felé sérült meg. Barátja, Hik Matiar Shejzad arról beszélt, hogy az ő társai közül többen is a tehervonatok tetején próbáltak az Európai Unióba szökni. Mint mondja, aki ezzel próbálkozik, azt útközben elkapják a rendőrök. Volt, aki súlyos sérülést szenvedett. Hik Matiar Shejzad: „Az egyik barátom megpróbálta. Súlyosan megsérült. A vonaton volt. A vonat rossz irányba ment. Le kellett ugrania a vonatról. A lába is eltört. Kórházban kezelik valahol. Mi nem próbálkoztunk még ezzel. Van egy fiatalabb testvérem. Többször próbáltunk átszökni a határon. Még egyszer sem sikerült.”
vasárnap, 2016. november 20. 19:16
A migránsok Szabadka számos pontján próbálkoznak a pályaudvar területére szökni. A védőkerítés sem akadályozza meg őket. Legtöbbjük az éj leplét sem várja meg.
A szabadkai vasúti pályaudvaron a drótkerítés már le van taposva. Az illegális bevándorlók a kerítés melletti ösvényen próbálnak átszökni a tehervonatokhoz.
vasárnap, 2016. november 20. 19:16
A bevándorlók, akikkel beszéltünk, elmondták, hogy a szabadkai befogadóközpontba sem szívesen mennek. Állításuk szerint azokat, akiknek itt nem jut férőhely, a macedón határ közelében található tranzitközpontba szállítják.
5 megjegyzés | 1 / 1 oldal