Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók


 

Ismét vonattal akartak Magyarországra jutni a migránsok, nem sikerült nekik



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó az Egyéb magyar kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: kedd, 2016. december 6. Nézettség: 276

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

kedd, 2016. december 6. 22:09
Hetvenegy illegális bevándorlót fogtak el a magyarországi Kelebiánál tegnap hajnalban – közölte a police.hu. A migránsok Szerbiából próbáltak az Európai Unió területére jutni.
Naponta háromszor közlekedik személyvonat Szabadkáról a kelebiai határátkelőn át Budapest felé. A tehervonatok indulási ideje kiszámíthatatlan, és az is változó, hogy naponta hány ilyen szerelvény közlekedik. A migránsok az egyik tehervonaton próbáltak átjutni Magyarországra még a hétvégén. Éjfél körül 71-en bújtak a határ felé közlekedő vonat alvázába, hogy pontosan hogy és hova, nem tudjuk. Az azonban biztos, hogy ez életveszélyes.
A tehervonatok a szabadkai vasútállomásról indulnak Magyarországra Kelebia irányába. A várost kettészelő Majsai hídon ugyan tábla figyelmeztet arra, hogy a magasfeszültségű vezetékek miatt veszélyes a síneket megközelíteni vagy a vágányokra ugrani, a migránsok már többször is megtették ezt. Vagyis akár innen is a vonatokra ugorhatnak.
kedd, 2016. december 6. 22:10
A vágányok Szabadka külvárosi része felé vezetnek, ott elhagyatott házak, bokros, erdős területek nyújthatnak menedéket az illegális bevándorlóknak. A romos házakban ruhák és rengeteg szemét jelzi, hogy valakik megbújtak ott. Napközben azonban nem láttunk senkit.
December 4-én hajnalban a bevándorlókat a magyar oldalon fogták el a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság határrendészei, egyiküknek sem volt úti okmánya. A 71 határsértőt a legközelebbi ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték.
Egyes híresztelések szerint a szerbiai oldalon található kelebiai sátortáborban vesztegeltek azok a férfiak, akik megpróbáltak Magyarországra szökni.
kedd, 2016. december 6. 22:10
A sátortáborban jelenleg 30-40-en tartózkodnak, a nők és a gyerekek a szabadkai befogadóközpontba vonultak. Kelebián kizárólag egyedülálló férfiakat találtunk.
Egy magát pakisztáninak valló férfi szerint a sikertelen szökési kísérlet után ide tértek vissza a bevándorlók. „Tegnap hatvan ember jött vissza ide a táborba, őket a vonaton kapcsolták le. Minden nap megpróbálnak feljutni a vonatra és minden nap visszajönnek.”
A határrendészek által lekapcsolt illegális bevándorlók szír, palesztin, iraki, líbiai, algériai, illetve afgán állampolgárnak vallották magukat.
3 megjegyzés | 1 / 1 oldal