Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók


 

Kipróbáltuk a FLIR VUE hőkamerás DJI Phantom 3 Professional drónt



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó az Egyéb magyar kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: kedd, 2016. december 13. Nézettség: 428

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

kedd, 2016. december 13. 19:44
Jó hír, hogy ha eltűnne, ilyen hőkamerás drónnal is ön után mennek – videó
kedd, 2016. december 13. 19:45
Egy FLIR Vue hőkamerával felszerelt DJI Phanton 3 professional drónt állított rendszerbe december elején a Körös Mentőcsoport. Az önkéntes mentőszervezetnél azt mondják, a készülékkel hatékonyabb lehet akár a katasztrófahelyzetben eltűnt személyek keresése is.
kedd, 2016. december 13. 19:45
Haskó György tűzoltó alezredes, a csoport parancsnoka szerint a drón többféle katasztrófahelyzetben is nagy segítséget jelenthet a beavatkozóknak. Bevethető kiterjedt tűzesetek, árvízzel elöntött terültek légi felderítésére, eltűnt személyek keresésére. A táblagépről irányítható készülék rendszerbe állításával a felderítési idő és az ehhez szükséges költség hatványozottan csökken – véli Haskó, aki egyben a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság polgári védelmi főfelügyelője is.
kedd, 2016. december 13. 19:45
A mentőcsoportnak nem ez az első drónja, tavaly szintén pályázatból már vásároltak egy DJI Phantom 3 professional eszközt, emellett rendszerben van egy DJI Phantom 4 drón is. Ezek viszont "csak" sima kamerával szereltek, ellenben a mostani eszközzel, ami a rendes kamera mellett egy hőkamerát is visz magával.
kedd, 2016. december 13. 19:45
A mentőegység munkatársai külön monitoron nézhetik a hagyományos kamera és a hőkamera képét. A két kamerát külön is lehet mozgatni, és persze mindkettő képe rögzíthető is. Így nem csak valós idejű felderítést, illetve kutatást tudnak végezni, hanem a kamerák által rögzített képeket és videókat a katasztrófavédelem szakértői később is tudják elemezni.
kedd, 2016. december 13. 19:46
A Körös Mentőcsoport drónosai korábban már részt vettek több eltűnt személy utáni kutatásban, legutóbb 2016. szeptemberében egy Békésszentandráson eltűnt nőt kerestek a rendőrség felkérésére. A három rendszerben lévő drón közül kettő Békéscsabán, egy pedig Orosházán található, így a megye egész területére riaszthatók rövid időn belül.
6 megjegyzés | 1 / 1 oldal