Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók


 

2016 12 14 Csodasarkot kapott három horvátországi magyar oktatási intézmény



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó az Egyéb magyar kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: szerda, 2016. december 14. Nézettség: 232

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

szerda, 2016. december 14. 20:53
Három horvátországi magyar oktatási intézmény kapott Csodasarkot a magyarországi Nemzetpolitikai Államtitkárság jóvoltából ma délelőtt. A Mienk a város! nevű játék nyerteseinek Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár személyesen adta át az ajándékokat.
szerda, 2016. december 14. 20:53
Szavalatoktól és karácsonyi énekektől volt hangos szerdán délután az eszéki magyar oktatási és művelődési központ. A gyermekek örömmel fogadták a csodasarkot. Néhányan közülük még ajándékkal is készültek az államtitkárnak.
szerda, 2016. december 14. 20:53
Könyvek, társasjáték, labda. A várdaróci, kopácsi, valamint az eszéki oktatási intézmények diákjai mind megkapták a csodasarkokat, amelyek ezenkívül még más egyebeket is tartalmaznak.
szerda, 2016. december 14. 20:54
A gyerekeknek különböző ügyességi feladatokat kellett megoldaniuk ahhoz, hogy megnyerhessék a csodasarkot, miután megkapták, szinte nyakig belebújtak a dobozokba, hogy meglássák, mit rejtenek azok. Andócsi Rebeka, Kopács, Horvátország: „Elmesélt az óvó néni egy mesét, és azt le kellett rajzolni, meg egy lánchidat is rajzolnunk kellett, gyurmával is rá kellett gyurmázni.”
szerda, 2016. december 14. 20:54
A szentlászlói Kettős Csifáry Kende örült, hogy a csodasarok tartalmát megoszthatja társaival. Örömmel sorolta annak tartalmát. „Láttam benne könyveket, láttam benne kártyákat.”
A Nemzetpolitikai Államtitkárság ajándékának köszönhetően a horvátországi magyar gyerekek karácsonya szebbé válik. Az államtitkárság illetékesei igyekeznek minden Kárpát-medencei közösségbe még karácsony előtt eljuttatni a csomagokat – nyilatkozta a Pannon RTV-nek Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára.
szerda, 2016. december 14. 20:54
„Nagy számban jelentkeztek mindenhonnan gyerekek. Mintegy háromezren. Az egész Kárpát-medencéből nagy örömmel vették ezeket az ajándékokat át. A hétvégén Sepsiszentgyörgyön húsz erdélyi gyereknek, illetve intézménynek osztottunk ki hasonlót, ma pedig az egész Kárpát-medencében kaptak a gyerekek és iskolák ilyet.”
szerda, 2016. december 14. 20:54
Az államtitkár látogatása a Csodasarok átadásával nem ért véget, ugyanis az eszéki intézmény előtt egy újabb anyaországi támogatásból megvalósult eszközzel bővülhetett a horvátországi magyarság szempontjából fontos intézmény. Egy gyermekek szállítására alkalmas kombit kapott a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. és a Miniszterelnökség jóvoltából. A gyerekek kitörő örömmel fogadták a járművet, amivel könnyebbé, kényelmesebbé válik a környező településekről az iskolába való eljutásuk.
szerda, 2016. december 14. 20:55
. Ezt követően pedig rögtön be is ültek az új járműbe, Potápi Árpád János államtitkár pedig megragadva az alkalmat – a gyerekek örömére- el is vitte őket egy próbakörre. Andócsi János, igazgató, Horvátországi Magyar Oktatási és Művelődési Központ, Eszék: „Megkönnyíti a diákok utaztatását, egy 8+1-es iskolabuszról van szó, hiszen az oktatási központ diákjainak a túlnyomó többsége nem eszéki diák, hanem szlavóniaiak, illetve drávaszögiek.”
szerda, 2016. december 14. 20:55
A Magyar Kormány mindent megtesz annak érdekében, hogy támogassa a több mint 14 ezer fős horvátországi magyar közösséget – emelte ki Magyar József, Magyarország zágrábi nagykövete. „Ami a Nemzetpolitikai Államtitkárság közreműködését illeti, azt gondolom, ez egy folyamatos figyelmet képvisel, a figyelem mögött óriási vállalások és teljesítések vannak. A horvátországi magyar közösség egy hálás közösség, azt gondolom, ebből a megközelítésből.”
szerda, 2016. december 14. 20:55
A Horvátországi Magyar Oktatási és Művelődési Központ közösségi szerepet tölt be az ottani magyarok életében. A központ célja az oktatás mellett, a magyar nyelvű művelődési élet megszervezése, ennek támogatásában pedig kiemelt szerepet játszik a magyar nemzetpolitika és a Magyar Kormány.
10 megjegyzés | 1 / 1 oldal