Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók


 

Beszélgetés Gerendai Károllyal a Sziget Fesztivál alapítójával



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó az Egyéb magyar kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: péntek, 2016. december 16. Nézettség: 752

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

péntek, 2016. december 16. 12:53
Ukrajnával és Törökországgal már korábban is foglalkoztunk, de a politikai helyzet most nem alkalmas tömegrendezvények indítására. Izraellel nemrég komoly tárgyalások kezdődtek, de még nem látom a folyamat végét. Ausztrália meg azt hiszem túl messze van, bár az utóbbi időben például iszonyú sok jegyet adunk el ott. Ezt úgy értsd, hogy jóval több mint ezer bérletet adtunk el, úgy, hogy eleve nincsenek sokan az ausztrálok, meg hát rohadt messze vannak.
Viszont a helyi partnerünk azt állítja, hogy ott egyértelműen az egyik legmenőbb márka a Sziget.
péntek, 2016. december 16. 12:54
Hogyan bonyolítják a külföldi marketinget?
Ebben még talán szerencsénk is volt azzal, hogy kicsi a saját piacunk, mert már a kilencvenes években elkezdtük kinőni Magyarországot.
Már akkor, több mint 200 ezer látogatónk volt, ami nyilvánvalóvá tette, hogy kinőjük a hazai piacot. Azon gondolkodtunk, hogy hogyan tudunk tovább fejlődni, honnan lesz több ember? Itt kézenfekvőnek tűnhet a válasz, külföld felé kell nyitni, de azért ez nem volt ilyen egyszerű.
Első körben elkezdünk fölépíteni egy nemzetközi képviselői hálózatot, akik a jegyértékesítéstől az utaztatásig, a reklám ügyintézéstől a helyi közösségi média kezeléséig sok mindent megoldanak. Az ezredforduló tájékán már több mint 10 országban volt képviselőnk, ma meg már 30 fölötti a számuk.
péntek, 2016. december 16. 12:54
képviselőnk, ma meg már 30 fölötti a számuk.
Ehhez persze költeni kellett reklámra, idehozni nemzetközi újságírókat, és ami a legfontosabb, ki kellett találni, hogy miben tudunk mást és jobbat kínálni, mint a versenytársaink.
Hiszen jó fellépők például sok fesztiválon vannak, ebben nem tudjuk lekörözni a konkurenciát, ha csak ugyanazt tudjuk nyújtani, akkor miért utazzanak ide? Az 1 hetes nyaralás élményre, a különleges hangulatra, a sokszínűségre, a szolgáltatásokra, és a szerencsére időközben egyre menőbb Budapestre helyeztük a kommunikációnkban a hangsúlyt.
péntek, 2016. december 16. 12:54
Már a 90-es évek végén elkezdett nemzetközileg is fölépülni a Sziget brand, ami ma komoly versenyelőny, mert
a jelenlegi versenytársaink nagy része még csak akkor indult, amikor mi már nemzetközi piacépítésben gondolkodtunk.
Aki még csak induló rendezvényt csinál, annak az első néhány évben elég még a hazai piacban gondolkodnia. Ezért amire a nemzetközi verseny kiélesedett és mások is azzal szembesültek, hogy valahogy nekik is meg kéne szólítaniuk más piacokról is a közönséget, addigra nekünk már egy kész kiépült rendszerünk volt.
péntek, 2016. december 16. 12:55
Ilyen máshol a mai napig nem nagyon van, mármint, hogy 85 százalékban külföldön adja el valaki a bérleteit.
Persze vannak országok, ahol ez kevésbé probléma, mert annyira erős a helyi piac. Egy brit fesztiválnak nem kell azon gondolkodnia, hogy fogja minél nagyobb százalékát a határon túl eladni a jegyeinek, mert megveszik a belépőit az angolok is.
péntek, 2016. december 16. 12:55
Volt olyan nemzetközi sztár, akit nagyon el akart hozni, és nem sikerült?
Persze, sok ilyen van.
A Metallicától a Coldplayig, a Red Hot Chili Pepperstől Eminemig.
Van egy csomó olyan előadó, akinek évről évre mindig nekifutottunk csak még nem jött össze. Meg van olyan is, aki volt már a Szigeten, de szívesen visszahoznánk, csak nem sikerül.
A Green Dayt, a Foo Fighterst, vagy a Rammsteint például bármikor újra felléptetném.
péntek, 2016. december 16. 12:55
Vannak ugyanakkor olyanok is, akik miatt meg számon kérnek, hogy miért hozunk annyit. Prodigy és társai. Azért azt látni kell, hogy ez nem az én ízlésemről szól már réges-rég. Ha azt látjuk, hogy a Prodigyt sokan kérik, ők meg szívesen jönnek hozzánk fellépni, ráadásul mindig megveszik rá a jegyet az emberek, akkor miért ne hozzuk el?
A Linkin Parkkal is iszonyú régóta próbálkoztunk,
most végre a Volt Fesztiválra sikerült összehozni, de eredetileg most se a Voltra akartuk, hanem a Szigetre. Csak sajnos akkor nem érnek rá, ezért azt mondtuk, hogy inkább csináljuk meg Sopronban, mintsem, hogy megint ne hozzuk el.
péntek, 2016. december 16. 12:56
És ha lenne egy ilyen színpad, hogy Gerendai Károly kedvencei, kik lépnének fel rajta?
Ez alatt a sok év alatt mindenevő lettem. Ha azt nézzük, hogy kik voltak a 20 évvel ezelőtti Gerendai kedvencei, akkor azt még talán el tudnám mondani. Egyébként azok közül sokan itt is voltak.
David Bowie-tól Prince-ig, Nick Cave-től Patti Smithig, Iggy Poptól a Sex Pistolsig.
Ma már az én kívánságlistám elején is ugyanazok a zenekarok vannak, akiket a közönség jelentős része vár, mert nem magunknak állítjuk össze a programot, hanem a látogatóknak.
Amúgy leginkább régi magyar zenéket hallgatok. Mármint úgy régit, hogy az én fiatalkorom magyar zenéit. A mostani zenekarok közül is sok mindenkit meghallgatok,
péntek, 2016. december 16. 12:56
de én inkább Kispálon, Sziámin, Európa Kiadón, meg az URH-n nőttem föl,
ezért hogyha csak úgy magamnak teszek be zenét, akkor sokszor ezeket a zenéket teszem be.
Ha hosszabb autóútra indulunk a családdal, össze szoktam állítani CD-ket az utazáshoz. Kiírom rájuk az én régi, szeretett zenéimet, meg persze aktuális dalokat is.
Már ebben is van bennem egy kis szakmai ártalom, ugyanis a magyar zenészek egy jelentős részével személyes kapcsolatba kerültem. Nem feltétlenül barátiba, de van, akivel abba is.
Onnantól pedig, hogy ismered, aki a zenét csinálja, nem nagyon tudod ezt különválasztani.
péntek, 2016. december 16. 12:56
Vannak olyan zenék, amiket lehet, hogy különben nem különösebben szeretnék, de az embert, aki mögötte van, kedvelem, és így már a zenéjét is szívesebben meghallgatom, és persze van olyan eset is, amikor fordított a helyzet.
66 megjegyzés | 1 / 7 oldal « 1 2 3 4 5 6 7 »