Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók


 

Jól szerepeltek a sertésvirslik a NÉBIH tesztjén



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó az Egyéb magyar kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: csütörtök, 2016. december 29. Nézettség: 273

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

csütörtök, 2016. december 29. 19:27
Teszt: tényleg az olcsó a legrosszabb virsli?
csütörtök, 2016. december 29. 19:27
A hagyományos ünnepi ételek közül 2016 utolsó Szupermenta terméktesztjén 21 előrecsomagolt sertésvirslit ellenőrzött a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH). A laborvizsgálatokon minden termék megfelelt, bőven akadt viszont jelölési hiba, az érzékszervi vizsgálatokon pedig egy virslinél merült fel kifogás.
csütörtök, 2016. december 29. 19:28
A Szupermenta projekt idei utolsó terméktesztjén a NÉBIH szakemberei a Magyarországon kapható előrecsomagolt sertésvirsliket ellenőrizték, azok közül is összesen 21-et.
csütörtök, 2016. december 29. 19:28
A NÉBIH laboratóriumaiban vizsgálták a termékek mikrobiológiai megfelelőségét, továbbá a fehérje-, víz-, zsír-, só-, és nitrit tartalmukat is megmérték.
Az eredmények alapján mikrobiológiai szempontból valamennyi minta megfelelt, illetve a minőségi vizsgálatok során sem merült fel kifogásolnivaló.
csütörtök, 2016. december 29. 19:28
Hat termék csomagolásán szerepelt a "gluténmentes" felirat, így ezekben az esetekben a vizsgálat erre a paraméterre is kiterjedt. Megnyugtató hír a gluténérzékeny vásárlók számára, hogy a "gluténmentes" felirattal ellátott virslik valóban gluténmentesek voltak.
csütörtök, 2016. december 29. 19:28
A sertésvirslik akkreditált érzékszervi bírálatát is elvégezték a NÉBIH munkatársai. Egy mintánál kellemetlen szagot állapítottak meg a szakemberek, ami miatt a gyártó ellen eljárást kezdeményezett a hatóság.
csütörtök, 2016. december 29. 19:28
A termékek jelölésének vizsgálata több hiányosságot is feltárt. Több esetben volt eltérés a termékek gyártmánylapja és a címkén feltüntetett jelölések között, de az is hibának számított, ha a gyártó az ehető burkolatot nem tüntette fel sem az összetevők között, sem a gyártmánylapon. Az allergének feltüntetése, az adalékanyagok felhasználása és a "védőgázas csomagolásban" felirat viszont valamennyi esetben megfelelt az előírásoknak. Jelölési hiba miatt nyolc esetben indít eljárást a hatóság.
csütörtök, 2016. december 29. 19:29
A termékek kedveltségi vizsgálatára is sor került. Laikus és szakértő kóstolók pontozták - többek között - a virslik alakját, burkolatát, színét, illatát, ízét és állományát.
Első helyen a Pick mangalica virsli végzett, második lett az Aldi frankfurti virsli, míg harmadikként zárt az Aldi koktél frankfurti virslije.
csütörtök, 2016. december 29. 19:29
Jó étvágyat!!!!!!!!!!!!!
9 megjegyzés | 1 / 1 oldal