Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók


 

2017 01 07 A régió országaiban is nagy gondot okoz a zord téli időjárás



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó az Egyéb magyar kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: szombat, 2017. január 7. Nézettség: 251

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

szombat, 2017. január 7. 20:03
A Szerbiával szomszédos országokban is súlyos a helyzet az extrém hideg és helyenként nagy mennyiségben lehullott hó miatt. Magyarországon a kemény fagy és a viharos erejű szél, a balkáni országokban pedig inkább a hótorlaszok okoznak gondot.
szombat, 2017. január 7. 20:04
Nagyon hideg van Magyarország egész területén, éjszaka mínusz 20 fok alá is süllyedt a hőmérséklet, vasárnapra pedig tovább hűlhet a levegő, helyenként mínusz 25 fok is lehet, a hidegérzetet pedig tovább rontja a szél. Komolyabb hóesés nem volt, de az utak több helyen csúszósak, jegesek. A rendőrség arra kéri a közlekedőket, hogy legyenek körültekintőek. Sebességüket az út- és a látási viszonyokhoz igazítsák, kerüljék a hirtelen fékezést, irányváltoztatást.
szombat, 2017. január 7. 20:05
Veszélyes a Balaton jégfelülete. A viharos északi szél több helyen is feltörte a parti jeget, és bár szombatra virradó éjszaka kellőképpen hideg volt, van, ahol csak néhány centiméter vastagságúra hízott a jégréteg. A biztonságos jégen tartózkodáshoz a jégfelületnek meg kell haladnia a tíz centiméteres vastagságot, tehát a Balaton jegén veszélyes tartózkodni. A viharos szél és az ennek következtében feltorlódott jégtáblák miatt péntek óta szünetel a kompközlekedés a Balatonon.
szombat, 2017. január 7. 20:05
Horvátországban is nagyobb mennyiségű hó esett.
A havazás több települést is elvágott a külvilágtól Macedóniában, Bosznia-Hercegovinában, Montenegróban pedig a hideg okoz fennakadásokat. Macedónia keleti részét a hó szinte teljesen elvágta a külvilágtól, az arra vezető utakat belepte a hó, és járhatatlanná vált a Szkopjét a közép-macedóniai Velesszel összekötő autóút is, több gépjármű is a hóban rekedt. A hózáporok miatt akadozik a közlekedés az ország észak-nyugati részén is a Tetovót a macedón-koszovói határral összekötő szakaszon. A teherforgalmat a hegyi szakaszon leállították.
szombat, 2017. január 7. 20:05
Bosznia-Hercegovinában a váratlan hideg okozott fennakadást. Az erős szél több helyen is megrongálta a villanyvezetéket, így számos településen áramkimaradás van.
Montenegróban a hatóságok mindenkit arra kértek, hogy maradjanak otthon, és csak akkor keljenek útra, ha az elengedhetetlen. A hóvihar több falut is elvágott a külvilágtól az ország északi részén, máshol pedig fennakadást okozott a közlekedésben.
szombat, 2017. január 7. 20:06
Hóvihar tombol Románia délkeleti részén. A rossz idő miatt háztartások maradtak áram nélkül, a hófúvás miatt több megyében járhatatlanok az utak.
Áldatlan állapotok uralkodnak Bulgária északkeleti részén is, több száz településen nincs áram. Az ítéletidőnek már halálos áldozatai is vannak, egy idős asszony megfagyott, egy külföldi turistát pedig lavina sodort el.
szombat, 2017. január 7. 20:06
. Különösen válságos a helyzet Bulgária északkeleti részében, ahol teljesen le kellett teljesen állítani a forgalmat, ugyanis az erős hófúvás és a szél miatt a látótávolság csak 10 méter. A hatóságok riasztást adtak ki a szombattól keddig, ebben az időszakban ugyanis mínusz 20 fokos hidegek várhatók.
7 megjegyzés | 1 / 1 oldal