Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók


 

2017 01 08 Galamb- és kisállat-kiállítás Szentmihályon



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó az Egyéb magyar kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: vasárnap, 2017. január 8. Nézettség: 362

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

vasárnap, 2017. január 8. 20:29
A nagy hideg ellenére a bánáti Szentmihályon a hétvégén megtartották a galamb- és kisállattenyésztők hagyományos év eleji kiállítását és börzéjét.
A háromnapos rendezvényre 105 kiállító mintegy háromszáz galambot és kisállatot hozott el Szentmihályra. A 130 kilométerre fekvő Székelykevéről is érkeztek kiállítók. Erős Róbert, Székelykeve: „Székelykevén van olyan harminc galambász, díszmadarakat tartanak, dísztyúkokat. Ebben a nehéz világban nagyon szeretni kell ezt a hobbit, mert nagy profit most már ebből nincsen.”
vasárnap, 2017. január 8. 20:29
A szentmihályi Strasszer Kisállattenyésztő Egyesület legfiatalabbjai is jelen voltak az eseményen. Törköly Csaba, Szentmihály: „Pávagalambot hoztam erre a kiállításra, és már több mint három éve tag vagyok. Van kispapagájom, teknősbékám, akkor tengerimalacom, és lesz még galambom is.”
vasárnap, 2017. január 8. 20:30
A legértékesebb kiállított kisállatok a díszludak és a díszkacsák voltak. Horváth Zoltán, szervező, Szentmihály: „Vannak nílusi libáink, amit Bánát-Karađorđevoról hoztak ide kiállítani. Ők elég értékesek, ott körülbelül 10-15 ezer dinárért megy a párja. Majd vannak mandarin-kacsák, aminek ott 6-7 ezer dinár a párja, és aztán természetesen jönnek ezek a szép galambok, a Brama-tyúkok, az Orpington-tyúkok. Vannak Török énekeseink.”
A rendezvény vasárnap délben a serlegek és díszoklevelek kiosztásával ért véget.
3 megjegyzés | 1 / 1 oldal