Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók


 

2017-01-15 Magyarországon húshiány van a madárinfluenza miatt



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó az Egyéb magyar kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: vasárnap, 2017. január 15. Nézettség: 321

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

vasárnap, 2017. január 15. 19:03
A tojás után húshiányt okozhat a magyarországi boltokban a madárinfluenza. Az élelmiszer üzletekből eltűntek a liba és kacsahúsok, de már a csirkehús készletek is fogynak. Eddig három millió szárnyast irtottak ki, mert a vándormadarak által terjesztett H5N8 vírus több megyében is megjelent tavaly. Ha a madárinfluenza véget érne, akkor is legalább fél év kellene a baromfipiacnak, hogy a vírus előtti állapotokat érje el – mondják a szakemberek.
vasárnap, 2017. január 15. 19:03
A madárinfluenza miatt eddig 3 millió állatot kellett leölni és 3 milliárd forint közvetlen kára keletkezett a magyarországi gazdálkodóknak. A vírus terjedése még tart, ezért végleges számok nincsenek. A legnagyobb kárt a víziszárnyas-állományban okozta a betegség. Csirkehúsból, pulykahúsból egyelőre folyamatos az ellátás.
vasárnap, 2017. január 15. 19:03
A magyarországi üzletekben a vásárlók nem tapasztaltak baromfihúshiányt, sőt az ÁFA-csökkentés hatására még lejjebb is ment a csirkehús ára. A filézett csirkemell például ezer forintba kerül kilónként, ami nagyjából négyszáz dinár.
vasárnap, 2017. január 15. 19:04
Ennyibe kerül egyébként a szabadkai tejpiacon is a csirkemellfilé. Február elejétől viszont elképzelhető, hogy a csirkehús vonatkozásában komoly ellátási problémák merülhetnek fel, így Magyarországon emelkedhet is a baromfihús ára – mondják a szakemberek. Egyelőre azonban nem tapasztalnak ilyesmit a vásárlók.
Tóth Gyula, Harkány: „A boltokban nem lehet észrevenni. Tojást ugyanúgy lehet vásárolni, sőt a baromfihúsnak most lement az ára, tehát lejjebb vitték az árát, ezer forintért kaptuk a csirkemell filét is, tehát nem lehet észrevenni a boltokban, nem lehet észrevenni belőle semmit.”
vasárnap, 2017. január 15. 19:04
Nagy Istvánné, Békéscsaba: „Nem tapasztaltuk, majd később. -De várható, hogy hiány lesz majd szárnyasokból? -Hát, várható. -Esetleg az árak felmentek, lementek, hogy áll most a baromfihús ára? -Most lementek, az ÁFA csökkentés miatt.”
vasárnap, 2017. január 15. 19:04
Magyarországon egyelőre a legtöbben a tojáshiányt és annak áremelkedését tapasztalták. Emellett a kacsából és libából is hiány van. Vannak, akik kihasználják az előállt helyzetet. A kereskedők a múlt év utolsó heteiben megpróbáltak a legnagyobb haszon mellett túladni a még meglévő készleten. A libamáj esetében például karácsony előtt nem volt ritka a 18-20 ezer forintos kilónkénti ár sem. Ez a szokásos ár nagyjából háromszorosa.
vasárnap, 2017. január 15. 19:05
Sajnos mindig valami kár éri az Anyaországot........
7 megjegyzés | 1 / 1 oldal