Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók


 

2017-01-16 - Magyarországi jégtörő hajókat vetnek be a Dunán



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó az Egyéb magyar kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: hétfő, 2017. január 16. Nézettség: 307

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

hétfő, 2017. január 16. 19:50
A feltorlódott jég óriási károkat okozott Apatinnál, a gombosiak pedig árvízveszélytől tartanak. A jégdugók feltörésére ma reggel 9 órakor Bajáról indult el a két magyar jégtörő hajó.
A jég vastagsága a Dunán jelenleg 5-10 centiméter, a feltorlódott jégtáblák pedig 20-30 centi vastagra híztak. Fokozott árvízvédelmi készültség van érvényben. A legfrissebb információk szerint Gombosnál kritikus a helyzet. Ott egy nap alatt másfél métert emelkedett a Duna vízállása. Ennek oka az a jégdugó, amely a Gombost Erdőddel összekötő hídnál alakult ki. Apatinnál a kikötőt tette tönkre a jég.
hétfő, 2017. január 16. 19:51
Sretko Josić: „A természet kiszámíthatatlan, és bármi megtörténhet. Nem tudom, reméljük a legjobbakat, nem tudom mi fog történni. Látom, hogy itt is mit tett a jég, bármi megtörténhet.”
Pastin Ovka: „Korában nem tapasztaltam ilyet. Be tud fagyni, de nem így, ilyen még nem volt. Be tud fagyni, be tud fagyni ez az egész, de nem voltak eddig ilyen nagy darabok, amik megállítják a folyó folyását.”
hétfő, 2017. január 16. 19:51
A magyarországi jégtörő hajók a tervek szerint kedd reggel 7 órakor a Duna horvát oldaláról, Vukovárról indulnak el. A legkritikusabb a helyzet az Apatintól 37 folyami kilométerre lévő úgynevezett dályai kanyarban, ahol gyakorlatilag összefüggő a jégréteg. Nemcsak Apatinnál, hanem Gombosnál, Újvidéknél és Zimonynál is dolgoznak majd. A Pupin hídnál négy hajó és két uszály sodródott a híd lábának, több vízi szórakozóhely, bárka és a Dunán horgonyzó folyami étterem is jelentősen megrongálódott.
hétfő, 2017. január 16. 19:51
A Duna és a Száva szerbiai szakaszán egyébként egy hete hajózási tilalom van.
Érkeznek a magyar jégtörők Vajdaságba
Óriási károkat okoztak a Dunán úszó jégtáblák Szerbiában, a jég megrongálta a kikötött hajókat és az úszó kávézókat, ezért a jégdugók feltörésére Magyarország két jégtörő hajót küld déli szomszédjához – közölte a szerbiai közszolgálati televízió (RTS) hétfőn.
hétfő, 2017. január 16. 19:51
küld déli szomszédjához – közölte a szerbiai közszolgálati televízió (RTS) hétfőn.
Szerbiának csupán egyetlen használható jégtörő hajója van, így a korábbi években is Magyarországtól kért segítséget, illetve magyar hajókat bérelt ki a jég feltörésére.
Az illetékesek elmondták, hogy a Duna zajlásának megkezdése előtt figyelmeztették a hajók és csónakok tulajdonosait, hogy idejében gondoskodjanak járműveik védelméről, ám ezt nem mindenki tette meg.
hétfő, 2017. január 16. 19:52
A Duna és a Száva szerbiai szakaszán már egy hete betiltották a hajózást, a folyók nagy része ugyanis befagyott.
Az Országos Műszaki Irányító Törzs azt közölte hétfőn az MTI-vel, hogy a két magyar jégtörő hajót a Duna közös szerb-horvát szakaszán vetik be, miután szombaton a horvát és a szerb fél is jelezte, hogy a kialakult torlaszok miatt jégtörésre van szükség Magyarország déli határa és Vukovár között.
hétfő, 2017. január 16. 19:52
Apatin térségében 2000, Dálya térségében 200 méter hosszan alakult ki álló, illetve lassan mozgó jégtorlasz. Magyarország hétfő reggel – összesen 15 emberrel a fedélzeten – indította útnak a Baján állomásozó “Jégtörő XI.” és a “Jégtörő VI.” nevű hajóit, amelyek előreláthatólag már kedden munkához látnak.
7 megjegyzés | 1 / 1 oldal