Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók


 

2017 01 17 Az emberkereskedelemről diákoknak



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó az Egyéb magyar kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: kedd, 2017. január 17. Nézettség: 289

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

kedd, 2017. január 17. 19:30
Emberkereskedelemről tartottak ma előadást a csantavéri Hunyadi János Általános Iskolában. A szabadkai Vöröskereszt önkéntesei a felső osztályos tanulók figyelmét szerették volna felhívni a rájuk leselkedő esetleges veszélyekre. Az előadásokat magyar és szerb nyelven egyaránt megtartották.
A pedagógusok szerint a gyerekek még nem igazán foglalkoznak az emberkereskedelem témájával, így ezzel kapcsolatban már többször is tartottak előadásokat. Ez alkalommal a Vöröskereszt jött el.
kedd, 2017. január 17. 19:30
A csantavéri Hunyadi János Általános Iskolában a szabadkai Vöröskereszt önkéntesei tartották az előadásokat, akik az esetleges veszélyekre figyelmeztették a tanulókat.
Mintegy hatvan 7. és 8. osztályos tanuló hallgatta az önkénteseket. A gyerekek tisztában vannak az emberkereskedelem létezésével, ezért kerülik az idegeneket. Kovács Áron, tanuló: “Szerintem ez elég veszélyes és ilyenekkel még nem is kellene szóba állni sem.”
diákoknak tanulságos volt az előadás. Néhányan a jövőbben jobban figyelnek majd cselekedeteikre. Kovács Emese, tanuló: “Először is arra, hogy például interneten ne jelöljek vissza olyat, akit nem ismerek.”
kedd, 2017. január 17. 19:30
Az iskolában máskor is tartottak már hasonló műhelymunkákat, beszélgetéseket szülőknek és gyerekeknek egyaránt. Sarnyai Mónika, iskolapedagógus: “Fontos abból a részből is, hogy olyan emberektől hallják az információkat, akik benne vannak ebben a témában, akik ismerik a helyzetet, akik olyan információkkal tudnak szolgálni, amelyekkel mi, mint az iskola szakszolgálata nem tudunk.”
Az önkéntesek mélyebben próbálták az emberkereskedelem témáját körbejárni. Főleg a végzősökre próbáltak hatni. Prčić Georgina, a szabadkai Vöröskereszt önkéntese: “Elsősorban azokra gondoltunk, akik most kezdik majd a középiskolát, mennek be a nagyvárosba, hogy vannak azok a dolgok, amelyekre oda kell figyelni, mint például az ismeretlenek, akik az iskola körül kószálnak.”
A program már 2005 óta működik. Az önkéntesek Szerbia-szerte járják az iskoláskor előtti intézményeket, az általános- és középiskolákat. Tavaly 1100 tanuló vett részt a programban.
3 megjegyzés | 1 / 1 oldal