Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók


 

2017 01 17 A Kanizsa Vadászegyesület minden másnap etet



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó az Egyéb magyar kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: kedd, 2017. január 17. Nézettség: 273

   


Videó megjegyzések

kedd, 2017. január 17. 19:31
Függetlenül attól, hogy nincs hótakaró a mezőkön, réteken és szántóföldeken, a Kanizsa Vadászegyesület minden másnap elvégzi a vadak etetését.
A magyarkanizsai község területén 260 apróvadnak, nyúlnak, fácánnak és 75 nagyvadnak, elsősorban őznek való etetőt látnak el a vadászok. Az egyesület vezetői és tagjai a megfelelő beosztás szerint végzik az etetést. A vadnak egyebek mellett szemes- és szálastakarmány adnak – mondja Kisfügedi József vadőr. „A szálas takarmány az here, a szemes az kukorica, aztán malomipari melléktermékek, koncentrát is az őzeknek külön, hogy a trófea minőségét megjavítsuk. Só is van kirakva, az kötelező is az őzek miatt, hogy az agancs minősége jobb legyen.”
kedd, 2017. január 17. 19:31
A magyarkanizsai községben őzből van a legtöbb, a fácán és a nyúl egy kissé megfogyatkozott, utóbbit már nem is vadásszák, várják, hogy felszaporodjon az állomány, de új vadak is megjelentek a környéken – mondja Dušan Nićiforović fővadász. „Az utóbbi években gyarapodott a vaddisznóállomány. Mostanában 15-20 darabot is kilövünk évente. Itt vannak a magyarkanizsai erdősávban illetve a horgosi nádasokban. Megjelent a sakál is, ami újdonság a vadászterületünkön, az idén már négyet sikerült elejtenünk.”
A Tisza-parti erdősávban több lest alakítottak ki a vadászok, ahonnan nagy biztonsággal lehet kilőni az éppen csemegéző vaddisznókat.
2 megjegyzés | 1 / 1 oldal