Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók


 

47. Világgazdasági Fórum a svájci Davosban



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó az Egyéb magyar kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: kedd, 2017. január 17. Nézettség: 384

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

kedd, 2017. január 17. 19:39
Több, mint 3000 állam-és kormányfő, politikus, gazdasági szakember és diplomata részvételével megkezdődött a svájci Davosban a Világgazdasági Fórum. A döntéshozók azokat a veszélyeket és feladatokat taglalják az elkövetkező 4 napban, amelyek az elemzők szerint 2017-ben a világ meghatározó tényezői lesznek. Klímaváltozás, gazdasági nehézségek, ipari forradalom, globalizáció, migráció, terrorizmus, a többi közt ezek lesznek az elkövetkező napokban a világ központjának minősített Davos témái.
kedd, 2017. január 17. 19:40
Azok voltak a legszebb idők, és azok voltak a legrútabb idők – idézte Dickenst Hszi Csin-ping, a Kínai Népköztársaság elnöke a Világgazdasági Fórum megnyitóján, amelyen eddig a kommunista ország sosem vett részt. Az ázsiai állam 2017-ben a globalizált világ vezetésének babérjaira tör, miután Donald Trump megválasztott elnök a bejelentése szerint az Egyesült Államok feladja eddigi ügyvitelét és protekcionista, kétoldalú megegyezéseket köt majd partnereivel. A kínai elnök arról is beszélt a megnyitón, hogy elképesztő változások korában élünk, olyan globális kihívások leselkednek ránk, mint a terrorizmus vagy a menekültválság.
kedd, 2017. január 17. 19:40
Az elmúlt évekhez hasonlóan központi szerepet kap a fórumon a klímaváltozás és a természeti katasztrófák. Az tiszta ivóvíz hiánya és termőföldek elsivatagosodása miatt egyre több ember kényszerül elhagyni szülőföldjét. Világszerte a menekültek száma, mintegy 245 millióra tehető, de a szegények száma elérheti az 1 milliárdod is. Az idei fórumon kiemelt szerepet kap a migráció is.
kedd, 2017. január 17. 19:40
Idén a felelős és cselevőképes vezetés a fórum irányadó témája. Itt egy olyan ember neve merül fel, aki jelen sincs az eseményen. A megválasztott amerikai elnök, Donald Trumpról van szó, a geopolitikától a világgazdaságig minden témában felmerül a neve.
kedd, 2017. január 17. 19:40
Idén rekord számú, háromezer résztvevőt várnak, több mint egyharmaduk civil érdekcsoportok képviselői. Nagy számú kétoldalú találkozót terveznek a állam- és kormányfők. A hivatalos megnyitó előtt egyeztetett Aleksandar Vučić szerb miniszterelnök Hszi Csin-ping kínai elnök. Tárgyaltak többek között a kínai tulajdonban levő smederevói acélmű működéséről, a várható befektetésekről és a Belgrád – Budapest vasútvonal felújítási munkálatainak megkezdéséről
5 megjegyzés | 1 / 1 oldal