Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók


 

2017 01 17 Antonio Tajani az Európai Parlament új elnöke



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó az Egyéb magyar kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: kedd, 2017. január 17. Nézettség: 328

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

kedd, 2017. január 17. 23:33
Megválasztották az Európai Parlament új elnökét. Antonio Tajani tölti be ezt a tisztséget a következő ciklusban. A politikust a szavazás negyedik és egyben utolsó fordulójában választották meg a képviselői szavazatok 55,4 százalékával. A 751 képviselő közül 663 adta le a szavazatát érvényesen. Tajani 351 voksot kapott, riválisa, a szociáldemokrata Gianni Pittella 282-őt. Az abszolút többséghez minimum 317 szavazatra volt szükség.
kedd, 2017. január 17. 23:33
Ezzel eldőlt, hogy az EU mindhárom fontos vezető pozíciójába néppárti politikus került. Az EU „kormányát”, az Európai Bizottságot a luxemburgi konzervatív Jean-Claude Juncker vezeti, a miniszterelnökök és a külügyekkel foglalkozó államfők tanácsát a lengyel Donald Tusk elnökli.
kedd, 2017. január 17. 23:34
Az új EP-elnök Tajani olasz politikus, az Európai Bizottság alelnöki tisztségét is betöltötte. 2010-től az Európai Bizottság iparért és vállalkozáspolitikáért felelős biztosa és közlekedésért felelős biztos is volt.
kedd, 2017. január 17. 23:34
Az első három szavazási körben, a hat induló közül egyik jelölt sem kapta meg a elnökséghez szükséges abszolút többséget, ezért a negyedik voksolási kört is megtartották, amelyben az előzőleg két legtöbb szavazatot begyűjtő néppárti Antonio Tajani és a szociáldemokrata Gianni Pittella került be, kettejük közül pedig végül a korábban is esélyesnek kikiáltott Tajani szerezte meg a legtöbb szavazatot.
kedd, 2017. január 17. 23:34
Az új elnök megválasztására azért volt szükség, mert Martin Schulz német kancellárjelöltsége miatt lemondott posztjáról. Az elnökválasztáson 8 frakció 7 jelöltje indult, azonban a liberális Guy Verhofstadt végül visszalépett. A képviselők egyébként a néppárti Antonio Tajanira, a szociáldemokrata Gianni Pittellára, Helga Stevensre, az Európai Konzervatívok és Reformerek frakció politikusára, a zöldpárti Jean Lambertre, Eleonora Forenzára, a patkó bal szélén ülő Egyesült Európai Baloldal – Északi Zöld Baloldal jelöltjére, valamint Laurentiu Rebegara, a Nemzetek és Szabadság Európája nevű euroszkeptikus képviselőcsoport jelöltjére voksolhattak.
5 megjegyzés | 1 / 1 oldal