Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók


 

2016-01-19 Migránsok lakják ismét a valamikori téglagyárat



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó az Egyéb magyar kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: csütörtök, 2017. január 19. Nézettség: 249

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

csütörtök, 2017. január 19. 20:20
Újra migránsszálló lett a valamikori téglagyár Szabadkán. Már a környék sem nyugodt. Gyakran a bakterházban dolgozók nyugalmát is megzavarják az éjszakánként csoportokban sétáló illegális bevándorlók. A befogadóközpontban továbbra is kielégítő az ellátás. Vannak, akik mégsem veszik igénybe a meleg szobák nyújtotta kényelmet.
csütörtök, 2017. január 19. 20:20
Hosszú idő után újra felbukkantak a migránsok a valamikori téglagyár romos épületeiben, Szabadkán. 15-20, többségében afgán, illetve pakisztáni férfi érkezett. A horgosi tábort hagyták ott, hogy megpróbálják a régi épület falai között átvészelni a hidegebb időt.
csütörtök, 2017. január 19. 20:20
A téglagyártól nem messze található bakterházba is gyakran bekopogtatnak szívességet kérni a bevándorlók. Az ott dolgozó bakter és kollégája már nem nyitnak ajtót. Megelégelték a migránsokkal járó kellemetlenségeket. Macskovity Norbert, bakter, Szabadka: „Nem a hideg miatt. Kevesen akartak melegedni itt. Probléma volt már, a telefonokat hozták ide tölteni és aztán egymástól ellopták. Volt, hogy harminc telefon is itt volt. Egymástól ellopták a telefonokat, meg majdnem rajtunk keresték.”
csütörtök, 2017. január 19. 20:20
Míg egyesek a szabad ég alatt vagy elhagyatott épületekben keresnek menedéket, mások a szabadkai befogadóközpontban melegednek. Az itt tartózkodó migránsok többsége elégedett az ellátással. Az éjszakákat egymás mellé bezsúfolt emeletes ágyakon töltik. Örülnek, hogy nem kell fagyoskodniuk. „Nem jelent gondot itt élni. Van mit enni, van meleg víz és meleg szoba. Csak várunk a listára, hogy átjuthassunk a határon” – mondja egyikük.
csütörtök, 2017. január 19. 20:21
Vannak, akik nem várnak. Csütörtök virradóra ismét közel 60 határsértőt fogtak el a rendőrök a szerb-magyar határon, Röszke és Ásotthalom külterületén. Őket ismét visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.
5 megjegyzés | 1 / 1 oldal