Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók


 

2017 01 20 Ismét megjelentek a migránsok a szabadkai buszpályaudvaronA videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó az Egyéb magyar kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: péntek, 2017. január 20. Nézettség: 200

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

péntek, 2017. január 20. 20:15
Vannak, akik csak egész nap ott melegednek, sokan azonban felszállnak a Szabadkáról Királyhalom és Horgos irányába tartó buszra, mert azt remélik, az éj leple alatt át tudnak jutni Magyarországra.
Többségük a reggeli járatokkal tér vissza Szabadkára, miután nem sikerül éjszaka átjutniuk a magyar határkerítésen. Ilyenkor visszamennek a szabadkai befogadóközpontba.
péntek, 2017. január 20. 20:15
Pozder Márk, Magyarkanizsa: “Nekik mindig kell az ülőhely. Nem egyszer tapasztaltam olyat, hogy egy szerencsétlen lány egyedül ül fenn a buszon, fölkeltik a helyéről, hogy nekik kettőjüknek legyen ülőhelye. És ilyenkor mit csinál a szerencsétlen lány? Nem tud semmit se csinálni. Nagyon büdösek, irdatlanul büdösek.”
Nagy Alexandra, Ludas: “Egy kicsikét zavar alapból a szag, szemetet hagynak, nincs elég ülőhely esetleg, nem tudunk úgy leszállni, nem tudunk kijelentkezni és zavar egy kicsit.”
péntek, 2017. január 20. 20:16
A Subotica-trans buszsofőrei nem mertek nyilatkozni, de kamerán kívül elmondták, hogy valóban sok migráns száll fel a buszokra, ők pedig kötelesek mindenkit felengedni, akik érvényes menetjeggyel rendelkeznek vagy felszálláskor kifizetik azt. Általában az éjszakai járatokkal érkeznek Belgrádból és vagy mindjárt tovább utaznak a határ felé vagy egy-két napot a befogadóközpontban töltenek és a koraesti buszokkal mennek Királyhalomra vagy Horgosra. Meződi Szilveszter, Ludas: “Szinte minden nap fenn vannak a buszon. Több mint fele buszhelyet is kitöltik és néha még ülőhelyünk sincsen.”
péntek, 2017. január 20. 20:16
Az ott dolgozók szerint az elmúlt héten volt olyan, hogy egyszerre 130-140 migráns tanyázott le a szabadkai buszállomás várótermében. Azóta a rendőrök rendszeresen a befogadóközpontba irányítják őket. Éjszakánként zárva van a szabadkai buszpályaudvar váróterme, ahova melegedni járnak napközben a migránsok. Ezért a vasúti sínek felöli részen, a kerítést átugrálva próbálnak meg bejutni az autóbuszállomás területére.”
péntek, 2017. január 20. 20:16
Az egyik horgosi utas szerint a település határában is megjelentek ismét az illegális bevándorlók. Bajusz Ferenc, Horgos: “Én kijjebb vagyok a falutól 8 kilométerre, tanyán. Ott elmennek az út szélén és van, hogy kérnek enni vagy cigarettát vagy kenyeret, akkor ha tudunk, adunk nekik, de ha vannak 20-25-en, akkor szinte lehetetlen, jól van vizet szívesen adunk nekik, de cigarettával meg annyit ellátni kenyérrel, az nehéz dolog.”
A horgosi határban is esténként, éjszaka és hajnalban vonulnak kisebb-nagyobb csoportokban.
5 megjegyzés | 1 / 1 oldal