Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók


 

2017-01-29 A Holt-Tisza jegén próbálnak Magyarországra jutni a migránsok



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó az Egyéb magyar kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: vasárnap, 2017. január 29. Nézettség: 434

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

vasárnap, 2017. január 29. 19:44
Horgos és Martonos környékén befagyott a Tisza holtága. Most ott próbálkoznak átjutni Szerbiából Magyarországra a migránsok, ugyanis ott nem védi kerítés a magyar határszakaszt.
vasárnap, 2017. január 29. 19:44
A Holt-Tisza martonosi részén elhagyott lábbelik, pokrócok, a nádasban több helyen kitaposott ösvény és a hóban lábnyomok jelzik, hogy éjszakánként nagy a nyüzsgés. A migránsok Szabadkáról busszal vagy taxival érkeznek Martonosra, ahonnan az éj leple alatt a Holt-Tisza felé veszik az irányt.
vasárnap, 2017. január 29. 19:44
Horváth Gergely, tanácselnök, Martonos HK: „Martonosról, a faluból a valamikori kaszárnyához aszfaltos út vezet egész eddig föl, gépkocsival ezt a területet nagyon könnyen meg lehet közelíteni. És ugye itt éjszaka nem tudni, mert csak őrjáratok vannak a mi felünkön, tehát kilesik azt, hogy mikor megy el az őrjárat, mert ugye mobiltelefonnal tudnak értekezni az embercsempészekkel és felhozzák ide az embereket.”
vasárnap, 2017. január 29. 19:45
Vannak, akik a földeken és az erdőn keresztül gyalog vezetik a bevándorlókat. Horváth Gergely, tanácselnök, Martonos HK: „Martonos meg ez a holt Tisza ág, ahol most vagyunk, egy olyan másfél-két kilométerre van, tehát az erdőn keresztül át bírnak jönni úgy, hogy a szerbiai határrendészek nem is nagyon veszik őket észre éjszaka a töltésekről, mert ugye állandó erdőtakarásban vannak, mire elérik ezt a területet. És se a magyar, se a szerb fél nem látja, mert a tiszai töltés mellett, tehát a gát mellett is takarásban vannak, és akkor elérik ezt a nádast, és innen próbálnak ők átmenni.”
vasárnap, 2017. január 29. 19:45
A Holt-Tisza martonosi szakaszán helyenként két-három méter mély a víz, most viszont be van fagyva, úgyhogy éjszakánként általában ott sétálnak át a migránsok magyar területre. Ott viszont, bár határkerítés nincs, a határrendészek folyamatosan járőröznek és visszafordítják őket.
vasárnap, 2017. január 29. 19:45
A Holt-Tisza már két hete befagyott. A jég vastagsága 28-30 centiméter, ezen gyalogolnak át. Horváth Gergely, tanácselnök, Martonos HK: „Itt, a jégen háromszáz métert kell gyalogolni, és máris magyar területen vannak.”
vasárnap, 2017. január 29. 19:45
A magyar oldalon folyamatosan járőröznek. Azok a migránsok, akiknek nem sikerül átjutniuk, a kora reggeli busszal visszatérnek Szabadkára vagy az elhagyott, Martonoshoz közeli határőrségi laktanyában várnak az újabb alkalomra. Hátizsákot, összetört villanyborotvát, hátrahagyott ruhákat is találtunk ott.
vasárnap, 2017. január 29. 19:46
A martonosiak éjszakánként bezárkóznak. Nem is annyira a migránsoktól, inkább az embercsempészektől félnek. A helyi közösség elnökét is már többször megfenyegették a médiának adott nyilatkozatai miatt.
8 megjegyzés | 1 / 1 oldal