Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók


 

2018.03.18. - Együtt ünnepelt a három Torda



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó az Egyéb magyar kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: vasárnap, 2018. március 18. Nézettség: 324

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

vasárnap, 2018. március 18. 21:39
Együtt ünnepelt a három Torda
Telt ház előtt, színvonalas műsor mellett tartották meg tegnap a magyarországi Bihartorda, az erdélyi Aranyostorda és a bánáti Torontáltorda műkedvelőinek XV. találkozóját.
vasárnap, 2018. március 18. 21:39
A művelődési műsor előtt megkoszorúzták a kopjafát, amelyet Bihartorda ajándékaként az 1848/49-es forradalom emlékére állítottak fel 2010-ben a tordai Művelődési Otthon előtt.
Dobai János, elnök, Torda HK: „Nincsen szebb dolog annál, hogyha mind a három Torda együtt ünnepli a magyar szabadságharcot és ez a mai záró rendezvény is teljes egészében ennek a jegyében, az ünnep jegyében fog zajlani. Így közösen ismét megmutatjuk, hogy még vagyunk a Kárpát-medencében és itt is akarunk maradni.”
A három Torda képviselői évente rendszeresen találkoznak és megbeszélik a további együttműködést.
vasárnap, 2018. március 18. 21:40
kicsit halványodott ez a kapcsolattartás, de a jövőt illetően újból régi fényében fog ragyogni és mindent megteszek azért, hogy ez így legyen.”
Czikajlo Gergely, szabadkai magyar konzul felolvasta Orbán Viktor magyar miniszterelnöknek a határon túli magyarokhoz írt levelét. Szólt a magyarországi választásokon való részvételről is: „A pártlistákra szavazhatnak a külföldön élő magyar állampolgárok. A pártlistás szavazást kétféleképpen lehet lebonyolítani, egyrészt levélszavazattal, másrészt személyesen a főkonzulátuson. A levélszavazatok leadására azokra március 26-ától van lehetőség, egészen április nyolcadikáig és a magyar szabadkai Főkonzulátus meghosszabbított nyitva tartással várja a szavazókat.”
vasárnap, 2018. március 18. 21:40
Az aranyostordai magyar cserkészek irodalmi összeállítással léptek fel, a Kultúrház táncosai pedig román néptáncokat adtak elő.
Csép Leylla, önkormányzati képviselő, Aranyostorda, Románia (RMDSZ): „Nagyon örvendünk, hogy legalábbis kulturális alapon tudjuk ápolni és őrizni ezt a kapcsolatot. Évente szoktunk találkozni egyszer itt, egyszer meg Aranyostordán, a Tordai Napok alkalmával.”
Pásztor István a magyarországi választásokon való részvételre biztatta a tordaiakat, emlékeztetve az elmúlt nyolc évben a vidékünkre érkező anyaországi politikai, erkölcsi és anyagi támogatásokra.
vasárnap, 2018. március 18. 21:41
Pásztor István, elnök, Vajdasági Magyar Szövetség: „Nem mindegy minekünk, hogy kinek lesz parlamenti többsége és milyen kormánya lesz Magyarországnak. Ezeket az ünnepi alkalmakat is kihasználva arra buzdítom a vajdasági magyar szavazati joggal rendelkező, regisztrált állampolgárokat, hogy adják le a levélszavazatukat lelkiismeretük szerint. A magam részéről, nyugodt lelkiismerettel arra buzdítom őket, hogy a Fidesz-KDMP-re szavazzanak.”
A Tordai Művelődési Napok rendezvénysorozat ezzel hivatalosan befejeződött. De a tordaiak részére lesz még egy ráadás: a jövő hétvégén a tóbai amatőr színjátszó csoport előadását tekinthetik majd meg.................
5 megjegyzés | 1 / 1 oldal