Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók


 

2018-04-12 Még mindig sok a migráns Horgoson



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó az Egyéb magyar kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: csütörtök, 2018. április 12. Nézettség: 267

   

Tetszik 1 és még 1 tag kedveli

Videó megjegyzések

csütörtök, 2018. április 12. 23:38
Magyarkanizsa községben továbbra is gondot okoz a bevándorlók jelenléte, habár az előző évekhez képest már kevesebben vannak.
Az illetékesek próbálják orvosolni a problémát, ám a jó idő beköszöntével ismét nagyobb nyomásra számítanak.
A magyar-szerb határ közelében a Bácska-birtokon van a központjuk a migránsoknak. Ott gyülekeznek az illegális bevándorlók. Ma délelőtt mintegy 20-30 menekült tanyázott az elhagyatott épületekben és környékén.
Ali Hamzah állítása szerint 15 éves, nem rég érkezett Szerbiába. Három hete éli mindennapjait a Bácska-birtokon. Az egyik épületet már saját lakhelyének tekinti.
Horgos közvetlen központjában már nincs olyan sok migráns mint pár évvel ezelőtt. Néhányan azonban be-betérnek a boltokba, ami továbbra is probléma, mondják a helyiek.
Bíró Etelka, lakos, Horgos: „Vannak itt-ott négyen-öten, de nem úgy van, hogy csoportostól járják a falut. Hallottam, hogy a határ környékén volt egy állami birtok, oda lehorgonyoznak, ott telepszenek le. Várják a lehetőséget, hogyan csúszhatnak át a határon.”
Jelenleg Horgos a gócpont, habár Magyarkanizsán is hetente megtörténik, hogy egy-egy kisebb csoport átvándorol. Ezek az emberek mind Horgosra tartanak, és onnan ki tudja, hova tovább - mondta a község menekültügyi megbízottja.
Lackó Róbert, Magyarkanizsa község menekültügyi megbízottja: „Horgoson még mindig elég szép létszámban vannak jelen, főleg a Bácska-birtokon. Azt hiszem, hogy a tegnapi információm és a ma reggeli arról szól, hogy ott 60-70 személy tartózkodik jelenleg is. Felügyelet alatt vannak, hiszen a köztársaság részéről a menekültügyi biztosok két embert biztosítanak a mai napig is, 24 órában.”
A bevándorlók sokszor beköltöznek elhagyatott házakba, ilyenkor az illetékes szervek kénytelenek közbelépni. Egy illegális tábort pedig már sikerült felszámolniuk, mondta Lackó Róbert. Az illegális bevándorlókat, amint belépnek az Európai Unió területére, a határrendészek elfogják és visszaküldik őket Szerbia területére. Ez szinte mindennapos eset Horgoson és környékén.
1 megjegyzés | 1 / 1 oldal