Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók


 

2018-04-19 - Operettparádé Zentán



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó az Egyéb magyar kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: csütörtök, 2018. április 19. Nézettség: 273

   

Tetszik 1 és még 1 tag kedveli

Videó megjegyzések

csütörtök, 2018. április 19. 21:51
Zentán a Művelődési Házban tegnap este mutatták be a Tihanyi Vándorszínpad Operettparádé című vendégelőadását.
A művészek Kálmán Imre, Huszka Jenő és Lehár Ferenc darabjaiból adtak elő közismert dalokat. A vendégjáték a Thurzó Lajos Művelődési-Oktatási Központ szervezésében valósult meg.

A szervezők szerint már két héttel a zentai bemutató előtt sem lehetett jegyet váltani a szerda esti előadásra. Feisz Ibolya rendszeres látogatója a zentai színháznak: „Bármilyen darabot megnézünk, legyen az kamaraszínházi, vagy külföldi darab. Nagyon szeretünk színházba járni. Az operettet különösen szeretjük, régebben sűrűn jártunk Pestre az Operettszínházba.”
A Marica Grófnő, a Csárdáskirálynő, a Cigányszerelem, a Paganini, a Víg özvegy, a Mosoly országa és a Mária főhadnagy című operettekből válogatott dalokat hallgathatott meg a zentai közönség.

Tihanyi Tóth Csaba a vándorszínpad elnöke és előadóművésze szerint az operett műfaja iránt 200 éve töretlen az érdeklődés: „Gálaműsorról beszélünk, ahol az általam kiválasztott legszebb dalok hangzanak el. És kitérőt is teszünk a magyar nóta műfaja felé is, ami szintén kedvelt műfaj.”
A Thurzó Lajos Művelődési-Oktatási Központ nagy hangsúlyt fektet arra, hogy a zentai közönség változatos színpadi produkciókat követhessen figyelemmel - mondta Hugyik Richárd, a központ igazgatója: „Most érkezett el az idő, most értek meg a feltételek arra, hogy a művelődési központunk befogadja az Operettparádé című műsort. Ez a Tihanyi Vándorszínpad különböző musical illetve az operett műfajából ismert műsorokat állít össze. Azt kell, hogy mondjam, hogy Magyarországon és Kelet-Közép-Európában ez a könnyed, szórakoztató műfaj a mai napig nem vesztette el a népszerűségét.”

A vendégművészek az ötszereplős zenés, táncos előadást teltház előtt adták elő Zentán.
1 megjegyzés | 1 / 1 oldal