Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók


 

2018 04 22 Észak-bánáti Néptánctalálkozó Törökkanizsán



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó az Egyéb magyar kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: vasárnap, 2018. április 22. Nézettség: 308

   

Tetszik 1 és még 1 tag kedveli

Videó megjegyzések

vasárnap, 2018. április 22. 22:02
Törökkanizsa főterén 10. alkalommal tartották meg tegnap az Észak-bánáti Néptánctalálkozót. A rendezvényen 21 produkciót láthattak az érdeklődők.
Megtelt a törökkanizsai főtér szombaton. Délelőtt a Tiszagyöngye Művelődési Egyesület szakcsoportjaié és az óvodásoké volt a főszerep. Délután a díszes felvonulás után hivatalosan is megnyitották a kistérségi rendezvényt. Tordáról minden évben érkeznek fellépők, idén rábaközi táncokat adtak elő. Sági Eléna, tag, Petőfi Sándor Művelődési Egyesület, Torda: „Eddig nem a mi csoportunk jött, viszont nagyon sok jót hallottunk róla, és nagyon tetszik a rendezvény.
A rendezvényt 2009-ben indították útjára, idén már 19 egyesület 21 tánccsoportja lépett színpadra. Kovács Magdaléna, elnök, Tiszagyöngye Művelődési Egyesület, Törökkanizsa: „A rendezvényt azért indítottuk el, hogy a vegyes közösségek találkozni tudjanak. Egy tartományi alapnál sikeresen pályáztunk, ez is hozzásegített. Nagy bátorság kellett hozzá, hogy megindítsuk, mivel azelőtt Törökkanizsán nem volt nyílt téri rendezvény.”
A találkozó remek alkalom arra, hogy megismerjük egymás hagyományait, kultúráját - emelte ki a rendezvény megnyitóján Kovács Elvira, a VMSZ köztársasági parlamenti képviselője. „Nem először vagyok itt, és örülök, hogy évről évre egyre gazdagabb és nagyobb ez a rendezvény. Egyre többen eljönnek és máris kinőtte az eredeti tervet, ugyanis nem csak észak-bánátiak és vajdaságiak, hanem a régióbeli vendégek is itt vannak. Ez egy nagyon jó alkalom arra, hogy megismerjük egymás hagyományait és kultúráját.”

Kézműves kirakodóvásár is várta az érdeklődőket az egész napos rendezvényen.

(Módosítva: vasárnap, 2018. április 22. 22:04)
1 megjegyzés | 1 / 1 oldal