Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók


 

2019.06.01. - Pápai szentmise Csíksomlyón



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó az Egyéb magyar kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: vasárnap, 2019. június 2. Nézettség: 255

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

vasárnap, 2019. június 2. 03:41
A zarándoklás és a kegyhelyek fontosságáról, és annak a keresztény testvériség egyesítő erejének jelentőségéről prédikált Ferenc pápa a csíksomlyói szabadtéri Mária-kegyhelyen.
A rossz időjárás ellenére több tízezer hívő vett részt Ferenc pápa ünnepi szentmiséjén, ahol Szent Lukács evangéliumát mondták a bűnbánat, a könyörgést és az olvasmányokat követően.

Az evangélium hirdetése után Ferenc pápa olaszul prédikált. A katolikus egyházfő a helyszínt olyan fontosnak nevezte, mint egy tábori kórházat, amely a lélek gyógyhelyéül szolgál: „A zarándoklat kihívás, hogy felfedezzük és továbbadjuk az együttélés lelkületét, és ne féljünk a kölcsönös érintkezéstől, találkozástól és segítségnyújtástól. Zarándokolni azt jelenti, hogy belekerülünk abba a kissé kaotikus tengerárba, amely a testvériség igazi megtapasztalásává válhat.”

Ferenc pápa arra szólította a híveket: ne feledjék, s ne tagadják a múlt összetett és szomorú eseményeit, de ez nem gördíthet akadályt a testvéri együttélés elé, nem adhat rá ürügyet. Hangoztatta: a csíksomlyói zarándoklat Erdély öröksége, a párbeszéd, az egység és a testvériség jele, és tiszteletben tartja a román és a magyar vallási szokásokat is.
1 megjegyzés | 1 / 1 oldal