Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók


 

2020.02.10. - Ahova megérkezett, ott tombol a Ciara viharciklon



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó az Egyéb magyar kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: hétfő, 2020. február 10. Nézettség: 205

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

hétfő, 2020. február 10. 17:56
Ahova megérkezett, ott tombol a Ciara viharciklon
Legkevesebb öt halálos áldozatot követelt eddig az Európában tomboló Ciara nevű viharciklon. A ciklon már Magyarországot is elérte.
Két nő, egy anya és lánya Lengyelországban esett áldozatául a viharnak. Szlovéniában pedig egy férfi vesztette életét, amikor az autójára rádőlt egy fa a Dravograd-Maribor útvonalon. A magyarok által is lakott Lendva környékén is súlyos a helyzet, a térségben nagyjából 3 ezer háztartás van áram nélkül. A szél sebessége a 100 kilométer per órát is meghaladja. A svédországi Svenljunga községben pedig még vasárnap borult fel egy csónak két horgásszal, az egyiküket megtalálták holtan, a társát még keresik.
Magyarországot is elérte a Ciara nevű ciklon, Sopronban már több mint 100 kilométer/órás sebességgel fúj a szél. Egyelőre jellemzően a Dunántúlon, de már most is sok munkát ad a viharos szél a tűzoltóknak. Dóka Imre, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság helyettes-szóvivője elmondta, mintegy 150 riasztást kaptak a viharral összefüggésben. A legtöbb hívást Zala és Somogy megyében kapták. Jellemzően fakidőlések, leszakadt faágak miatt kérik a tűzoltók segítségét - tette hozzá. A legerősebb lökések sok helyen várhatóan elérik a 70-90, elsősorban az Észak-Dunántúlon a 80-100 kilométer/órát. A zivatarveszély miatt Baranya, Bács-Kiskun, Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves, Nógrád, Somogy és Tolna megyére adtak ki elsőfokú figyelmeztetést.
1 megjegyzés | 1 / 1 oldal