Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók


 

Layher állványzat segíti a MOL Campus építését



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó az Egyéb magyar kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: szerda, 2022. február 2. Nézettség: 284

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

szerda, 2022. február 2. 22:26
Extrém körülmények között, különleges állványzatokkal épül a Mol Campus - galéria
A Mol Campus építésének grandiózus projektje különleges megoldásokat követel a magasban folyó munkákhoz. Rendkívüli szélterheknek ellenálló, statikailag is helytálló állványzat segíti a szakemberek munkáját.
Budapest legmagasabb épülete még ebben az évben elkészül. A Mol Campus 28 emeletes és 143 méter magas toronyházát a Market Építő Zrt. építi fel a budai Duna-parton - emeli ki a Magyarépítők.hu cikke.
A GRANDIÓZUS PROJEKT MUNKÁLATAIHOZ MÉRTEN SZÜKSÉG VOLT EGY OLYAN ÁLLVÁNYZATRA, AMELY MEGBÍZHATÓ, STABIL, MINŐSÉGI, SOKOLDALÚ ÉS RUGALMASAN ALAKÍTHATÓ A SZAKEMBEREK IGÉNYEI SZERINT. Az alkalmazott Layher Allround állványmegoldások több szakaszban épültek fel, és járulnak hozzá a toronyház egyedi kialakításához. Az állványozási munkálatokat a Gemenc Állvány Cégcsoport végezte.
A Mol Campus vasbeton zárófödéme 120 méter magasan helyezkedik el, míg a teljes szerkezeti magasság, vagyis koronával együtt 143 méteres magasságba nyúlik az épület.
szerda, 2022. február 2. 22:27
A képre kattintva tekintse meg galériánkat a Mol Campus építése során alkalmazott különleges állványzatokról:
Minden szakág számára a legnagyobb kihívást a 120 méteres magasságban állandó jelenléttel bíró szél jelentette. AZ ÁLLVÁNYZAT TERVEZÉSE SORÁN TEHÁT A LEGFŐBB CÉL AZ VOLT, HOGY EBBEN A MAGASSÁGBAN A RENDKÍVÜLI SZÉLTEHER (AKÁR 207 KM/H-T ELÉRŐ) MELLETT STATIKAILAG IS HELYTÁLLÓ, STABIL RENDSZERT ALAKÍTSANAK KI.
Látványos momentum volt, hogy az építőanyagokhoz hasonlóan az állványelemeket is a hozzávetőlegesen 160 méter magas toronydaruval mozgatták a megfelelő helyre.
Az állványzat leglátványosabb részei a koronaállványok, amelyek közül az első ütemben egy közel 25 méter magas központi állványzat készült el, ami a Mol Campuson megvalósuló növényfal kiépítéséhez és kezeléséhez járul hozzá.
szerda, 2022. február 2. 22:28
EXTRÉM KÖRNYEZETI TÉNYEZŐKNEK KELL MEGFELELNIE AZ ÁLLVÁNYZATNAK, UGYANIS A 29. ÉPÍTÉSI SZINTEN, 120 MÉTEREN INDUL AZ ÁLLVÁNYZAT ÉS HOZZÁVETŐLEGESEN 145 MÉTER MAGASSÁGIG NYÚLIK FEL. Ekkora magasságban a nagy szélteher miatt az állvány megfelelő rögzítése kulcsfontosságú. A kellő stabilitás érdekében minden szintet rögzítettek a vasbeton falhoz és minden második mezőt átlós merevítőkkel láttak el, így még stabilabb állványszerkezetet sikerült kialakítani, mindezt rendszeren belül, addicionális szerkezetek bevonása nélkül érték el.
A növényfal állványzatának kibővítésével a Mol Campus északi és déli oldalán a homlokzat szerelésére szolgáló állványok épültek. A mag külső oldalán történő munkavégzéshez a már megépített, födémről induló állványszerkezetre ráépítették az épület külső oldalához hozzáférést biztosító állványzatot. A harmadik és egyben leglátványosabb koronaállvány az a különálló állványszerkezet, amely az építmény keleti oldalán helyezkedik el, és a két íves acélpillér burkolásához alkalmazták szerelőállványként.
Az állványzat szintén az épület zárófödéméről indult 120 méter magasan, a pillérek ívelt formáját pontosan lekövetve.
3 megjegyzés | 1 / 1 oldal