Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók


 

2018.04.23. - Nemzetközi néptánc fesztivál MartonosonA videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó a Népzene magyar kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: hétfő, 2018. április 23. Nézettség: 233

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

kedd, 2018. április 24. 00:00
A martonosi Kultúrotthonban tegnap tartották meg a IV. nemzetközi néptánc fesztivált.
A nézők a magyarkanizsai község településeinek néptáncosai mellett a királyhalmi, Magyarországról pedig az algyői és a gátéri táncosok produkcióit láthatták. A főleg gyermekekből álló néptánccsoportok hatalmas sikert arattak. Elsőként a martonosi egyesület Pitypang csoportja lépett színpadra.

Szalai Zita, vezető, Pitypang csoport, Testvériség ME, Martonos: „Volt már Martonoson másik, már nagyobb csoport, ez a mi óvodás csoportunk októberben alakult, tizenegy gyerekünk van, most már egyre több fiú is. Az óvodások nagy része természetesen martonosi, imádnak táncolni, énekelni.”
A gyerekek táncait, koreográfiáját háromtagú szakmai zsűri véleményezte.

Hegedűs Edit, zsűritag, Algyő, Magyarország: „Én ma elsősorban azt fogom nézni, hogy a hangulatuk milyen a gyerekeknek, hogyan adják elő, hogyan tudják az adott táncot úgy bemutatni, hogy, sokszor nem is biztos, hogy a lábukban a tánc a lényeg, hanem az, hogy amilyen élvezettel és ahogyan ezt csinálják.”
Martonoson negyedszer rendezték meg a nemzetközi néptáncfesztivált.

Szél János, elnök, Testvériség ME, Martonos: „Próbálkoztunk, és nem is gondoltuk, hogy álmaink ilyen szépen beválnak. Ez egy nagy öröm, hogy sikerült eljutni eddig, de mi természetesen továbbra sem leszünk elégedettek, próbálunk még jobban, még többet megtenni.”

A közönség a táncprodukciók mellett a helyi kézimunkázók kiállított műveit is megtekinthette.
1 megjegyzés | 1 / 1 oldal