Mónus József és fia

7 videó - 2011
Öt évvel ezelőtt kezdett az íjászattal foglalkozni Mónus József, aki tavaly egy 784 éve fennálló rekordot döntött meg távlövészetben, jövőre pedig azt tűzte ki célul, hogy 907 méterre repíti nyilát a Boszporusz-szoros felett. Mónus sport helyett harcnak tartja az íjászatot, amelyet sohasem tanult, az ösztöneire hallgat, és ahogy ellövi a nyilat, mindig megérzi, hogy eltalálta-e a célpontot.
Mónus József 2006 tavaszán Egerben járt, és egy íjászversenyt látva borzongató érzés fogta el. "Tudtam, hogy valamikor régen jártam és harcoltam már itt. Ez a felismerés eredményezte, hogy belevágtam az íjászatba" - meséli a kezdetekről.

Az addig gépész üzemmérnökként dolgozó Mónus azt mondja, nem a sport, hanem a tradíció miatt foglakozik az íjászattal, nem is tartja magát sportembernek, és amikor a versenyeket emlegeti, harcosoknak hívja az ellenfeleket.

"Mindannyian harcolni akarnak, a mongol még akkor is lő, ha mész a célhoz a saját nyiladért. Mindenkit motivál, hogy más nemzetekkel versenghet, ilyenkor érezni a másik harcos közelségét, ahogy lihegnek a nyakadba, aztán a végén jöhet a baráti kézfogás, bár a mongolok ebben is mások, ha legyőzöd őket, nehéz szabadulni az erős kézszorításukból".

 
 

Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók

 

Mónus József világrekorder íjász



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó a Sport magyar kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: csütörtök, 2012. szeptember 27. Nézettség: 1,102

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

0 megjegyzés | 1 / 0 oldal