Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók


 

2016 10 15 Profi búvárok merültek Szabadkán



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó a Sport magyar kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: vasárnap, 2016. október 16. Nézettség: 398

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

vasárnap, 2016. október 16. 16:30
Profi búvárok merültek szombaton Szabadkán. Tizenkettedik éve rendezik meg itt Szerbia Téli Kupáját és Vajdaság Nyílt Bajnokságát a Spartacus búvárklub szervezésében, három versenyszámban.
vasárnap, 2016. október 16. 16:30
A szó szoros értelmében lélegzetelállító versenyt tartottak szombaton a Prozivka sport- és rekreációs központ medencéiben, reggel 8 órától délután négyig. Lélegzet-visszatartásban versenyeztek vajdasági, szerbiai és orosz búvárok. De mi is az apnea? Milan Pavković, buvároktató: „Apnea versenyzés a sportolók között, amikor ők visszafogják a levegőt, hogy egy lélegzésre mennyit tudnak maradni a víz alatt. Mikor nem csinálnak semmit, az a statikus, amikor pedig úsznak a víz alatt, az a dinamikus apnea.”
vasárnap, 2016. október 16. 16:30
Arccal lefelé fordulva, a víz alatt lebegve, egyetlen lélegzetvétellel a férfiak között a belgrádi Branko Petrović 9 perc 58 másodpercet töltött el. Nem sikerült megdöntenie saját, 12 perc 11 másodperces világrekordját. A hölgyeknél a niši Milena Radić győzött statikus apneában. „Adódtak kisebb gondok az előkészületek során, nem volt elég időm kellőképpen felkészülni, de elégedett vagyok az eredményemmel. A statikus apneában 4 perc 37 másodperc, a dinamikusban 100 méteres táv, ami összesítve nem az eddigi legjobb eredményem, de meg vagyok elégedve.”
vasárnap, 2016. október 16. 16:30
Dinamikus apneában, azaz uszony nélküli búvárúszásban is Branko Petrović lett az első, száz métert tett meg egy lélegzetvétellel. Az orosz Tatiana Vorobyeva a hölgyek kategóriájában még jobban teljesített, 105 méterrel lett első. A nőknél uszonyos búvárúszásban is a szentpétervári lány győzött, 129 és fél métert tett meg, viszont a Spartacus versenyzője a férfiak kategóriájában új országos csúccsal lett első. Nenad Pavković 161 és fél métert úszott víz alatt, kacsatalppal.
vasárnap, 2016. október 16. 16:30
Egyre több fiatal lány választja ezt a különleges sportot. Sisa Ágota, Szabadka: „Körülbelül négy éve búvárkodom és nagyon fontos nekem, mert ez az, amiben magamra lelek, hogy nyugodt maradhatok és úszhatok.”
vasárnap, 2016. október 16. 16:31
Ágota 3 perc 6 másodpercet bírt ki a víz alatt levegő nélkül. Ez csöppet sem veszélytelen. Az egyik versenyző rosszul is lett. Dr. Boban Jovanović, orr-fül-gégész szakorvos: „Ez egyértelműen oxigénhiányt vált ki az agyban, a tüneteket látták, kisebb epilepsziás roham keletkezik.”
vasárnap, 2016. október 16. 16:31
Ilyenkor egy percen keresztül tiszta oxigént adnak, a versenyző magához tér, nem éri maradandó egészség-károsodás. Szabadkán egyébként 1982 óta működik a Spartacus búvárklub, amely nemcsak sportszerűen űzi a búvárkodást, hanem a polgári védelemben és a víz alatti mentésekben is segít.
vasárnap, 2016. október 16. 16:31
BRÁVÓ................!
8 megjegyzés | 1 / 1 oldal