Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók


 

2016 12 03 Sakkverseny Palicson



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó a Sport magyar kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: szombat, 2016. december 3. Nézettség: 441

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

szombat, 2016. december 3. 18:04
Százhatvan gyerek mérte össze tudását az általános iskolások mai egyéni és csapat sakkversenyén Palicson. Gyalogok, huszárok, futók, bástyák, királyok és királynők. Spanyol és szicíliai nyitás. Taktika és győzelem. Sakk-matt.
szombat, 2016. december 3. 18:04
Izgalom és feszültség. Az idő a legnagyobb ellenfél. Múlnak a percek. Az órára gyorsan kell rácsapni. Egyesek a gyalogot, míg mások a királynőt áldozták be a végső győzelem érdekében. Mindenki lépésenként haladt a diadal felé. A parti végét két szó jelzi: sakk-matt. A kihívó és az ellenfél füleinek is lehet zene vagy éppen a vereség jele.
szombat, 2016. december 3. 18:04
A cél a fiatalok logikus gondolkodásának fejlesztése. Rind Roland elmondta, amióta sakkal foglalkozik, az iskolában is jobban teljesít. „Elsősorban a matematikában is segít, és fordítva is. Amikor valamilyen problémákkal szembesülök, akkor a logikám a sakk által segíti könnyebben megoldani a dolgokat.”
szombat, 2016. december 3. 18:05
A torna vendége Vajdaság legeredményesebb sakkozó testvérpára, Kecskeméti Árpád és Krisztina voltak. Ők az elmúlt években többször is diadalmaskodtak ezen a megmérettetésen. Kecskeméti Krisztina, sakkoktató: „Több éven keresztül itt voltunk ezen a versenyen. Mindig küzdöttünk, harcoltunk. Most itt vannak a kicsik, és látni a jövőt, hogy kik veszik át a helyünket.”
szombat, 2016. december 3. 18:05
A Jó Pajtás gyermeklap 1968 óta szervezője a megmérettetésnek. Nagy Magdolna felelős szerkesztő elmondta, hogy immár 41. alkalommal rendezték meg a tornát. „Ezt a hagyományt, noha volt néhány év kihagyás, azért megtartottuk. A mögöttem zajló verseny is bizonyítja, hogy a sakk iránt a mai gyerekek körében is van érdeklődés. Ez arra kötelez bennünket, hogy folytassuk, csináljuk tovább.”
szombat, 2016. december 3. 18:05
Idén az Aragóniai Beatrix Sakk Klub is segített a megvalósításban. Rózsa Zsombor sakkoktató kiemelte, hogy a kicsiknek ötszáz különböző sakkalapú játékot oktatnak. „Sokszor a gyerekeket nem éri sikerélmény a sakkban. Ha már egy új rendszert vagy szabályt, játékot kell, hogy elsajátítsanak, akkor abban sikeresek lehetnek. Nagyon kedvezően fogadják, hogy minden alkalommal tanulnak újat. Ők könnyen észben tartják. Kedvelik is az új játékokat.”
szombat, 2016. december 3. 18:05
Egy-egy forduló 15 percig tartott. Gondolkodni nem volt sok idő. A fiatalok számára a gyorsaság és a pontosság jelentette a diadalt.
7 megjegyzés | 1 / 1 oldal