Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók


 

2022.01.05. Az idei Dakar-rali leghosszabb szakaszán vannak túl a versenyzők



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó a Sport magyar kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: szerda, 2022. január 5. Nézettség: 351

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

szerda, 2022. január 5. 21:34
Az idei Dakar-rali leghosszabb szakaszán vannak túl a versenyzők
Saghmeister Gábornak és Gyenes Emánuelnek ma gondmentesen telt ez az etap.
Az észak-keleti hideg időt végre leváltotta a kellemesebb éghajlat a 2022-es Dakar-ralin, ahol a negyedik mért szakaszt a motorosok között a spanyol Juan Barreda Bort nyerte a Hondával. Ugyancsak második szakaszgyőzelmét jegyezte a katari Nasser Al-Attiyah a Toyotával az autósok között.

A szerdai mért szakasz volt az idei Dakar-rali leghosszabb etapja. A versenyzőknek 465 kilométert kellett megtenniük. A motorosok között a Hondát vezető Juan Barreda Bort nyert, akinek ez a második szakaszgyőzelme. A szabadkai Saghmeister Gábor a 120-ik helyen ért célba.
„Leghosszabb etap. Féltem is tőle, mert félek a sötétben, és nem szeretek sötétben motorozni, de sikerült fél 5-kor beérnem, úgyhogy teljesítettem a távot úgy, ahogy kellett. A motor tökéletesen működött, én jól éreztem magam. Elég jó tempóban tudtam jönni. Az első 300 kilométeren 4-5-en jöttünk úgy, hogy cserélgettük egyfolytában egymást, mint a biciklisták. Aztán volt egy dűnesorozat, ahol szétesett a társaság. Aztán mindenki egyedül ment a végéig.”
szerda, 2022. január 5. 21:34
Gyenes Emánuelnek jól ment a KTM-je, ami az eredményen is látszik, hiszen megismételte tegnapi helyezését, amikor 42.-ként ért célba.
„Nagyon kellett koncentrálni, mert nagy sebességgel mentünk odakint. Minden kőre oda kellett figyelni, és nagyon sok kő volt ma. Tehát mentálisan nagyon lefárasztott ez a mai szakasz. Egész nap egy 4-5 fős bolyban motoroztunk, úgyhogy por is volt, de élveztem a mai szakaszt. Nagyon gyors volt. Nem volt semmi hiba, szerencsére. A motor is nagyon jól ment, úgyhogy nagyon élveztem.”
A szaúd-arábiai fővárosban érezhetően kellemesebb az idő, mint a haili térségben volt, így kényelmesebb lesz a motorozás is a rijadi sivatagban, ahol csütörtökön egy 345 kilométeres mért szakasz vár a versenyzőkre.
2 megjegyzés | 1 / 1 oldal