Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók


 

2016 02 03 Spanyolországban is vannak zikavírusos betegek



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó az Egészség magyar kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: szerda, 2016. február 3. Nézettség: 379

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

szerda, 2016. február 3. 20:39
Európában egyre több helyen regisztrálnak zikavírussal megfertőződött személyeket, utoljára Spanyolországból érkezett ilyen hír. Amerikában pedig az jelent meg a sajtóban, hogy a zikavírus szexuális úton is terjedhet.

Már Spanyolországban is vannak zikavírusos betegek, ezt a spanyol egészségügyi minisztérium is megerősítette. Négy betegről tudnak, a legutóbbit kedden igazolták. Mindannyian Dél-Amerikában fertőződtek meg. Spanyolország arra számít, hogy havi 10-20 zikavírusos beteg lép majd be az országba, akik Dél-Amerikából érkeznek. Nyáron pedig még több beutazó turista jöhet, ezért megnőhet a regisztrált esetek száma. A vírust terjesztő tigrisszúnyog egyébként Spanyolország 50 tartományából 14-ben van jelen a nyári időszakban, például Katalóniában, Andalúziában és a Baleári-szigeteken is.
szerda, 2016. február 3. 20:40
Közben kiderült, hogy nemcsak a szúnyogok adhatják tovább a zikavírust, szexuális úton is terjedhet. Texasban most találtak egy olyan megfertőződött személyt, aki nem volt külföldön az utóbbi időben, a hatóságok szerint olyan embertől kapta el a veszélyes betegséget, aki korábban Venezuelában járt, és akivel szexuálisan érintkezett. Az információt az amerikai járványügyi hivatal laboratóriumában megerősítették. Részleteket azonban egyelőre nem közöltek az esetről.
2 megjegyzés | 1 / 1 oldal