Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók


 

Mesterségesen gyártottak koronavírust Kínában



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó a Health (Egészség) nemzetközi kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: csütörtök, 2020. április 9. Nézettség: 417

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

csütörtök, 2020. április 9. 01:48
Kínai tudósok által mesterségesen előállított szupervírus lehet a COVID-19 néven elhíresült koronavírus. Egy olasz dokumentumfilm készítői már öt évvel ezelőtt foglalkoztak azzal, hogy a kínai kutatók valami olyannal kísérleteznek, ami ha elszabadul, komoly problémát jelenthet az emberiségnek.
2015 novemberében a Rai3 nevű olasz közszolgálati csatorna egyik műsora készített egy riportot. A Youtube videómegosztón is megtalálható videóban arra keresik a választ, hogy a kínai kutatók szupervírus előállítását célzó kísérletei mekkora veszélyt jelenthetnek. Ahogy a Pesti Srácok március végén megírta a magyar fordítással ellátott videó alapján: kínai kutatók a patkósdenevérekből nyert koronavírus-fehérjét az akut, de nem halálos tüdőgyulladást okozó SARS- vírust hordozó egerekbe oltották. Az így kapott úgynevezett szupervírus hatóanyaga, aminek az ShCo14 nevet adták, képes volt arra, hogy az ember légzőszerveihez tapadva a tüdőgyulladás tüneteit váltsa ki.
Ez volt az a pont, ami sok vitát váltott ki, az USA is felfüggesztette a vírusra irányuló kutatások finanszírozását, ez azonban nem állította meg a kínai tudósokat abban, hogy folytassák munkájukat.
Az összeesküvés elméletekben hívők szerint a videó bizonyíték arra, hogy a mostani világjárványt okozó koronavírus nem más, mint egy véletlenül elszabadult, laboratóriumban mesterségen előállított kórokozó. Persze erre semmilyen konkrét bizonyíték nincsen, sőt a világhálón több olyan cikk is fellelhető, amik már öt évvel ezelőtt cáfolták az olasz tévések feltételezéseit.
Az olasz tévések most előkerült videójában elhangzó kérdések mindenesetre ma sokkal időszerűbbek, mint bármikor.
1 megjegyzés | 1 / 1 oldal