Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók


 

2016 06 13 Az FBI szerint az elkövető kapcsolatban állhatott az iszlamistákkal



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó az Other (Egyéb) nemzetközi kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: kedd, 2016. június 14. Nézettség: 223

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

kedd, 2016. június 14. 00:09
Az orlandói mészárlás elkövetője a hírek szerint verte előző feleségét és erőszakos természetű volt. Az apja több lapnak is azt nyilatkozta, hogy fia homofóbia miatt gyilkolhatott. Omar Szaddiki Mateen Orlando egyik kedvelt szórakozóhelyén lövöldözött. A tömegmészárlásban 50-en vesztették életüket, és félszázan megsebesültek.
kedd, 2016. június 14. 00:09
Romosan áll a Pulse nevű szórakozóhely Orlando központjában. A helyszínt a hatóság emberei körbezárták. A rendfenntartó egységek folyamatosan járőröztek a környéken.
kedd, 2016. június 14. 00:10
A tragikus éjszakán tömve volt a kedvelt melegbár. Omar Szaddiki Mateen szombatról vasárnapra virradó hajnalban kezdett lövöldözni. Ötven embert megölt, félszáznál is többet pedig megsebesített, majd túszokat ejtve elbarikádozta magát a klub mosdójában. Az egyik túlélő arról beszélt, hogyan próbáltak barátaival kimenekülni. „Mindenki a földre feküdt. Kijáratot kerestünk. Egyetlen fő kijárat volt a bejárat mellett. Pont ott, ahol a gyilkos lövöldözött.”
kedd, 2016. június 14. 00:10
A vérengzésnek végül a helyszínre kiérkező kommandósok, különleges egységek és a helyi rendőrség egységei vetettek véget. A merénylőt fejbe lőtték. John Mina, rendőrfőkapitány, Orlando, Egyesült Államok: „Hajnali öt órakor arról döntöttünk, hogy kimentjük a bent rekedt túszokat. A különleges egységeink tűzharcba bocsátkoztak a gyanúsítottal. A gyanúsított meghalt. Úgy láttuk, hogy karabély volt nála. Gépkarabély és pisztoly. Valamilyen szerkezet volt a testén.”
kedd, 2016. június 14. 00:10
A hatóságok terrorcselekménynek minősítik a tragédiát. Az FBI szerint az elkövető iszlamistákkal is kapcsolatban állhatott. Ronald Hooper különleges ügynök, FBI: „Mindig az a kérdés, hogy köthető-e bármiféle terroristacsoport működéséhez, vagy az Iszlám Államhoz. Az ilyen kapcsolatokat keressük minden hasonló tömegmészárlás alkalmával.”
kedd, 2016. június 14. 00:10
Barack Obama elmondta: a kabinetnek azon kell dolgoznia, hogy a jövőben megelőzhetőek lehessenek az ehhez hasonló tragédiák. Az Egyesült Államok elnöke kiemelte: nincs idő várni. Szigorítani kell a fegyvervásárlást és a fegyverviselést az országban. „Ez a mészárlás is azt bizonyította, hogy milyen egyszerű valaki számára olyan fegyverhez jutni, amellyel embereket lőhet le egy iskolában, egy imahelyen, egy filmszínházban, vagy egy szórakozóhelyen. El kell döntenünk, hogy ilyen ország szeretnénk-e lenni? Ha tétlenkedünk, az is egyfajta döntés.”
kedd, 2016. június 14. 00:11
A 29 éves Omar Szaddiki Mateen New Yorkban született, afgán szülők gyermekeként. Elvált, egy gyermek apja volt. A hírek szerint többször is bántalmazta előző feleségét. A nő a sajtónak azt nyilatkozta: exférje érzelmileg és mentálisan is instabil volt. Erőszakos természetű. Omar biztonsági őrként dolgozott, legálisan tartott fegyvert. A gyilkos apja a Washington Post lapnak elmondta: fia homofóbia miatt ölt.
kedd, 2016. június 14. 00:11
Az Egyesült Államokban szinte mindennaposak a lőfegyverrel elkövetett erőszakos cselekmények. Az év eleje óta több mint 5800-an vesztették életüket tömegmészárlásokban. Az orlandói eset az USA történetének eddigi legsúlyosabb tömegvérengzése, amelyet lőfegyverrel hajtottak végre.
8 megjegyzés | 1 / 1 oldal