Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók


 

Todenhöfer: "People in Mosul living under a dictator...



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó az Other (Egyéb) nemzetközi kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: kedd, 2016. október 25. Nézettség: 262

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

kedd, 2016. október 25. 23:18
Az ISIS katonái annyira kétségbe estek, hogy elkezdték egymást ölni

Bokor Gábor
2016. október 25. 22:28
MOSZUL, 22:28
Nyilvánosan gyújtotta fel korábbi harcostársait az Iszlám Állam, miután azok megpróbáltak elmenekülni a harcok elől.
Az ISIS bemutatta, mi lesz azokkal a milicistákkal, akik megpróbálnak elmenekülni a moszuli ostrom elől. Kilencen próbáltak meg dezertálni, ám mindnyájukat elkapták, mikor fejvesztve rohantak el az ostromlott iraki városból. Az elkapott harcosokat megkötözték, majd kezüknél és lábuknál fogva felakasztották, majd jól megverték őket. Később, egy hatalmas, forró olajjal teli üstbe dobták, majd ha ez nem lenne elég, még fel is gyújtották a dezertőröket –írja a Daily Mail.
Irak egyik legnagyobb városát, Moszult bő egy hete próbálja a kurdokból és az iraki hadseregből álló milíciák elfoglalni úgy, hogy az Egyesült Államok és a nyugati szövetségesek légicsapásokkal támogatják az előrehaladásukat. Eddig közel kilencvel Moszul-környéki falut és várost sikerült visszafoglalni. A tudósítások szerint a katonák már csak öt kilométerre vannak az egykor többmilliós nagyváros belvárosától.
Minden bizonnyal nehéz lesz az egész várost visszafoglalni, hisz a terrorállam harcosai mélyen befészkelték magukat a városközpontba, a civil lakosságot pedig nem engedik ki, mert azokat élő pajzsként akarják felhasználni.
Kérdéses azonban, hogy a lakosság mennyire is vágyik arra, hogy felszabadítsák a várost. Jürgen Todenhöfer, német újságíró 2014-ben jutott be a de-facto állam területére és eljutott Moszul városába is. Az ott megkérdezett emberektől –akik szerinte nem az agymosott harcosok voltak– megtudta, hogy az ISIS-nél jobb dolog addig még nem történt velük. Az újságíróval szóba álló piaci kofa szerint korábban csak a siíta és a szunnita kormányok ölték egymást a területen, most legalább az alábbhagyott és viszonylagos nyugalomban tudnak élni Allah törvényei alatt.
1 megjegyzés | 1 / 1 oldal