Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók


 

If you like Nutella, never watch this vidéo...



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó az Other (Egyéb) nemzetközi kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: szombat, 2016. november 12. Nézettség: 382

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

szombat, 2016. november 12. 21:04
Szereti a Nutellát? Ezt a videót látva többé nem fogja!
szombat, 2016. november 12. 21:04
Minden bizonnyal Ön is hagyott már véletlenül dolgokat az autójában, és mikor néhány óra múlva eszébe jutott, akkor már csak egy ragadós masszát, fura szagú ételt, vagy egy vérben forgó szemű földönkívülit talált az anyósülésen. A TRIONS by Seb nevű Youtube-oldal gazdája egy üveg Nutellával járt így (na jó, szándékosan a műszerfalon hagyta), majd öt, illetve nyolc órával később rápillantott az eredményre – ami nem volt épp bíztató:
szombat, 2016. november 12. 21:04
A mogyorókrém felett megjelenő folyadék önmagában elég visszataszító, így sokakat már ez lebeszél a vásárlásról, de mit látunk?
Hát pálmaolajat,
a zsírt, ami az elmúlt években megszállta az élelmiszerpiacot, és mindössze nevében hangzik jobbnak, mint az összes többi növényi zsíradék, így túlzott fogyasztása nem igazán ajánlott.

A napraforgóolajjal ellentétben emiatt azonban esőerdőket tesznek tönkre – hogy helyükre olajpálmát telepítsenek –, a pálmaolaj pedig a gőzgépsíkosító-, valamint szappanalapanyag-státuszból szép lassan átvándorolt előbb a szépség- (tusfürdők, samponok), majd az élelmiszeriparba, ma pedig a világ zsír- és olajtermelésének harmadát adja, az orángutánok pedig fájdalmasan sírdogálnak, hogy szép lassan eltűnnek a kedvenc fáik, a környező folyók pedig egyre szennyzettebbek lesznek.
De meg lehet-e úszni a pálmaolajfogyasztást? Nyilvánvalóan nem, hiszen előállítási költsége sokkal alacsonyabb, mint más olajoké és zsíroké, így a világszerte ismert élelmiszergyártók jókora hányada ezt használja.

(Módosítva: szombat, 2016. november 12. 21:05)
3 megjegyzés | 1 / 1 oldal