Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók


 

Top 10 Oktoberfest Goals



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó az Other (Egyéb) nemzetközi kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: kedd, 2019. szeptember 24. Nézettség: 296

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

kedd, 2019. szeptember 24. 17:03
A sörös terv: miért látogat el mindig a Bayern München az Oktoberfestre?
Akár nyert, akár veszített a Bayern München az előző hétvégén, a klub játékosai és az egyesület stábja ellátogat a Wiesn-be (a németek a helyszín után így is nevezik a müncheni Oktoberfestet), hagyományos bajor öltözéket felöltve, hogy a játékosok magukba szívják a bolygó legnagyobb népi fesztiváljának hangulatát. Ilyenkor pláne engedélyezett néhány liter sör a labdarúgóknak is.
A héten kezdetét vette a 186. Oktoberfest. A sörfesztivált először 1810. október 12-én rendezték meg. Lajos trónörökös herceg (a későbbi I. Lajos király) feleségül vette Terézia Sarolta szász hercegnőt és München városának egész lakossága hivatalos volt az ünnepségre. A müncheni városfal melletti réten nagyszabású lovasversenyt hirdettek az esküvő alkalmából. Azóta hívják azt a mezőt Theresienwiesének („Terézia-mező”).
Manapság a fesztivál két héten át tart, a gyakori hideg idő miatt már szeptember közepén el szokott kezdődni. A lovak helyett a sör a rendezvény valódi vonzereje. Átlagosan minden évben kb. 60 000 hektoliter sör fogy el itt. A világ minden tájáról becslések szerint hét millió mulatozó látogat el ilyenkor Münchenbe.
A kínált sörök kizárólag a müncheni sörfőzdéktől származnak, mint például az Augustiner, a Hacker-Pschorr és a Paulaner. A söröket egy literes korsóban szervírozzák. A turistákat az sem tartja távol, hogy évről-évre emelkedik a sör ára. Az egyliteres korsóba már 11 és fél euróért, vagyis csaknem 4000 forintért töltik ki az aranyszínű nedűt. A tavalyi Oktoberfesten a vendégsereg mintegy hét és fél millió liter sört, félmillió sült csirkét és 120 ezer darab virslit fogyasztott el.
A helyi nektár mellett a látogatók bőséges bajor ételeket, hagyományos zenét, játékokat és vásári túrákat élvezhetnek. Van még egy boros sátor és egy barátságos kávézó, amely kávét, süteményt, süteményeket és… koktélokat kínál. Szinte mindenki, aki látogatja az Oktoberfestet, hagyományos bajor ruházatba öltözködik. A férfiak számára ez (szó szerint: „bőr nadrág”): testreszabott bőr nadrág és nadrágtartó, általában pólóval párosítva.
A Bayern München csapata minden évben ellátogat az Oktoberfestre. És ez nem csak egy PR-mutatvány. A Bayern elválaszthatatlanul kapcsolódik a helyi közösséghez. Ez nem azt jelenti, hogy a klub túltolja a dolgot, de ez a gesztus ezek magába foglalja a kialakult hagyományt. A Bayernt ráadásul a Gisela étteremben alapították 1900 februárjában néhány korsó sör fölött.
"Kicsit furcsa számomra ez az egész, az Oktoberfest egy titokzatos buli, de azt hiszem, ez egy másik kultúra, és minden nap sok dolgot megtanulok" - mondta erről James Rodriguez, a Bayern korábbi játékosa, amikor 2017 szeptemberében először látogatott el a fesztiválra. "A többiek sok sört megisznak ilyenkor, akár öt litert is."
A kolumbiaihoz hasonlóan szintén dél-amerikai Philippe Coutinho, a Bayernhez nyáron kölcsönbe kerülő brazil is minden bizonnyal számíthat arra, hogy az első oktoberfestes látogatása során megtanul egy-két dolgot a bajor kultúráról.
1 megjegyzés | 1 / 1 oldal