Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók


 

2CELLOS - Whole Lotta Love vs. Beethoven 5th Symphony [OFFICIAL VIDEO]



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó az Other (Egyéb) nemzetközi kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: hétfő, 2020. január 20. Nézettség: 217

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

hétfő, 2020. január 20. 03:33
Tényleg ma van az év legszomorúbb napja?
Blue monday szomorú hétfőaz év legszomorúbb napja dr. Cliff Arnall
Az elmúlt másfél évtized során szinte észrevétlenül beépült a köztudatba a tézis, miszerint január harmadik hétfője az év legszomorúbb napja. Mivel ma éppen január harmadik hétfőjét írjuk, aligha lehetne aktuálisabb megvizsgálni, mennyi igazság rejtőzik a kétségkívül hangzatos állításban.
Angol nyelvterületen blue monday, azaz szomorú hétfő névvel illetik az adott év mindenkori harmadik hétfőjét. Ennek eredete 2005-re datálódik, ekkor hozta ugyanis nyilvánosságra azóta híressé vált egyenletét dr. Cliff Arnall pszichológus. Az általa megalkotott formula számos érzelembefolyásoló tényezőt figyelembe vesz, és célja, hogy meghatározza, mikor vagyunk a leginkább magunk alatt.
Arnall egyenlete:
[W + (D - d)] x TQ
---------------------
M x Na
Az egyenlet változói: W=időjárás, D=adósságok, d=fizetés, T=a karácsony óta eltelt idő, Q=az újévi fogadalmak elbukása óta eltelt idő, M=alacsony motiváció, Na=az érzés, hogy tennünk kellene valamit.
Hiába kerül tehát elő évről évre az év legszomorúbb napja stigma, tulajdonképpen nincs okunk rá, hogy rosszul érezzük magunkat csupán azért, mert éppen január harmadik hétfője van. Persze ezzel együtt előfordulhat, hogy az évnek ebben a szakában éppen kevésbé érezzük jól magunkat a bőrünkben, de higgyük el, hogy ez nem a dátum függvénye. Ahelyett pedig, hogy bánatunkban vásárolgatni kezdenénk, vagy lefoglalnánk egy drága repülőutat, inkább hallgassunk melankolikus dalokat, hiszen valódi kutatások igazolják, hogy ezáltal könnyebben túllendülhetünk a mélyponton.
1 megjegyzés | 1 / 1 oldal