Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók


 

Kazurabashi vine bridge



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó az Other (Egyéb) nemzetközi kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: szombat, 2021. december 4. Nézettség: 307

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

szombat, 2021. december 4. 15:40
JAPÁN, AHOL INDÁKBÓL ÉPÍTENEK ÁTJÁRÓT
A Tokushima prefektúrájában fekvő Iya-völgy az Iya folyó felett lógó, különleges indahídjairól (az úgynevezett "kazurabashik"-ról) híres, amelyek mindegyike a környező hegyekből begyűjtött Wisteria floribunda, vagyis egy japán lilaakác néven ismert kúszónövény több tonnányi indájából készül.
A leghíresebb Kazurabashi hídFORRÁS: GOROSAN / SHUTTERSTOCK
A szigetországban régen az ezekből készült függőhidak jelentették az egyetlen lehetőséget arra, hogy átjussanak az Iya-völgyben futó folyón, és áruikat is eljuttassák a folyó túloldalán élő embereknek. Egykor – a legendák szerint még a XII. században – 13 híd ívelte át a völgyet, ma már csak három maradt fenn. Közülük is a 45 méter hosszú, Iya-no-Kazurabashi nevű a legismertebb és egyben legnagyobb híd, amelyen ha valaki átkel, 14 méteres magasságból szemlélheti az alatta sebesen robogó folyót.
FORRÁS: TRIALIST / SHUTTERSTOCK
Az indákból összefont hidat mindkét végén magas cédrusfákhoz rögzítették, a biztonság érdekében pedig acélkábeleket fontak közé. A hosszúra nyúlt indák között, egymástól 20 centiméteres távolságra pallókat erősítettek a fonatra, és a híd két oldalára kapaszkodókat applikáltak, amely az első ilyen típusú hidaknál bizony még hiányzott, így aztán akkoriban kétszer is meggondolta az ember, hogy tényleg vágyik-e a túlpart ismeretlenségére. Manapság az indákat három évenként cserélik a hídon, amelyen csak egy irányban lehet átkelni, az áthaladásért pedig fejenként 500 jent (~1450 forintot) kell fizetni.
1 megjegyzés | 1 / 1 oldal