Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók


 

The Womb Cave, Kardzali, Bulgaria/ Пещера Утробата, Кърджали, БългарияA videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó az Other (Egyéb) nemzetközi kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: szerda, 2022. március 30. Nézettség: 169

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

szerda, 2022. március 30. 22:27
Van a szomszédunkban egy ősi pogány barlangtemplom
A Nagy Istenanya sziklába vájt szentélyét, a trák termékenységi rituálék egykori helyszínét pedig minden évben egyszer megtermékenyítik a nap sugarai.

A beszámolók szerint a gigászi vulvabarlangot – amely egyébként egészen 2002-ig csak a környékbeliek és néhány beavatott szakember számára volt ismert – nem is olyan egyszerű megközelíteni: a legközelebbi falutól úgy 40-60 percnyi gyaloglásra fekszik, vad emelkedőkkel nehezített terepen, a végén pedig még egy korhadt falépcsőt is meg is kell mászni. De mindenképpen megéri, és nemcsak azért, mert infantilis, ám maximálisan Instagram-kompatibilis fotókat lehet itt készíteni, hanem azért is, mert az összkép ennél jóval izgalmasabb. Ha behatolunk (persze csak gyengéden és érzéssel!) a barlangba, egy nagyjából 22 méter hosszú, részben mesterségesen kibővített járat, vagyis inkább folyosó következik, amelynek a végén egy sziklába vájt, ősi pogány oltár terpeszkedik: ezt évezredekkel ezelőtt – talán Kr. e. úgy 500 évvel, talán még sokkal régebben – valószínűleg különféle misztikus termékenységi rituálékhoz használtak a Balkán-félsziget, illetve elsősorban Bulgária harcos, barbár őslakosai, a trákok.
szerda, 2022. március 30. 22:27
Állítólag minden évben egyszer (vagy februárban vagy márciusban, ez nem teljesen egyértelmű), valamikor a déli órákban a nap pont úgy süt be a barlangba, hogy a sugarai egészen a járat végéig elnyúlnak, és még az oltárt is fénybe borítják; ez a természeti jelenség pedig egészen olyan hatást kelt, mintha egy hosszú, aranyszínű, égi pénisz járná át a roppant sziklavaginát, és valamiféle szent frigyben egyesülne a Napisten a Nagy Istenanyával. Épp ezért az Utrobata-barlangot (most már azt is elárulhatjuk, hogy az utrobata szó jelentése anyaméh) a mai napig előszeretettel látogatják olyan párok, akik gyerekre vágynak, ám eddig nem jártak sikerrel.
2 megjegyzés | 1 / 1 oldal