Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók


 

Final Seatrial before Delivery - Project Blue by Lürssen (Second Biggest Yacht in the World)



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó az Other (Egyéb) nemzetközi kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: szerda, 2022. július 27. Nézettség: 264

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

szerda, 2022. július 27. 21:15
Új szuperjacht - egy tankolás 500.000 euróba kerül

Míg egyesek nyögnek az emelkedő árak miatt, és már az autó üzemanyagát sem engedhetik meg maguknak, mások számára a pénz továbbra sem probléma – vélekedik az osztrák portál. Ez a helyzet Manszúr Bin Zayed Al Nahyan sejknél is Abu Dhabiból, aki éppen most vette át legújabb játékát a németországi Lürssen hajógyárból.
„A „Blue” sikeres második tengeri próbáját követően június végén a 160 méter hosszú jacht július 2-án elhagyta a brémai hajógyárat, és első útjára indult a Földközi-tenger felé, ahol most tölti az első szezonját az új tulajdonosaival” – áll a cég honlapján.
64 szoba, de még mindig nem a legnagyobb
Első hajójával, a "Topaz"-zal a milliárdos bekerült a világ tíz legnagyobb jachtja közé. A "Blue"-val eggyel jobban áll, de még mindig nem foglalja el az első helyet. Alisher Usmanov "Dilbar" és az ománi szultán Haitham ibn Tariq "Al Said" nevű jachtja még mindig nagyobb.

Ennek ellenére az 51 éves férfi 590 millió eurót fizetett a jachtért, két helikopter-leszállóval és 64 szobával. A jelentések szerint 24 hálószobában 48 vendég, 40 kabinban pedig a 80 fős legénység szállásolható el.
Fenntartható a nyílt tengeren
De ez még nem minden, a "Blue" a Lürssen által kifejlesztett dízel-elektromos hibrid hajtáskoncepcióval vitorlázik a tengeren. Két külön fokozatú dízelmotort tartalmaz, amelyek lassú haladáskor tisztán elektromos erővel is hajthatók. A modern kipufogógáz-utókezelő rendszernek csökkentenie kell a nitrogén-oxid szintjét, és kevesebb zajt és vibrációt kell generálnia.
Egy speciális membrántechnológiával felszerelt víztisztító is a hajó része, amely a szennyvizet gyakorlatilag majdnem ivóvíz tisztaságúra változtatja.
1 megjegyzés | 1 / 1 oldal