Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók


 

Hunnoid v01 HD



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó az Autó magyar kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: csütörtök, 2016. március 24. Nézettség: 626

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

csütörtök, 2016. március 24. 00:20
Magyar találmány a dupla csuklós midibusz


Az AMTS-en is meg lehet tekinteni a Fiat Ducatóból átalakított magyar városi midibuszt, a Hunnoidot is.
csütörtök, 2016. március 24. 00:20
A merev rudas csuklószerkezetek biztosítják, hogy a Hunnoid Z alakban nem törhet be, illetve, hogy tolatni is lehessen vele úgy, mint egy utánfutós személyautóval. A 3 különálló kocsitestet egyedi csuklószerkezettel kötötték össze, minden kocsitest különálló futóművet kapott. Tolórudak segítenek a járműnek kijönni a kanyarokból. Csak az első tengely kormányzott, ami jelentősen csökkenti a gyártási költségeket, pedig a csuklós buszoknál általában a leghátsó tengelyt is kormányozhatóvá szokták tenni
A jármű 2 darab kétszárnyú ajtóval rendelkezik, ezért a le-és felszállás gyorsan megvalósítható. Utastere kimondottan kényelmes és hangulatos, látszik, hogy sokat dolgoztak rajta a formatervezők. Nagyon sok fényt engednek be a nagyméretű oldalablakok, ami összhangban van azzal az elképzeléssel, hogy a Hunnoidot elsősorban óvárosi, műemlék jellegű városrészekbe szánják, ahol sok a turista látnivaló. Éppen ezért egy tetőablakot is beépítettek a harmadik kocsitestbe.
csütörtök, 2016. március 24. 00:27
A 10,92 méter hosszú jármű szélessége 2050 mm, vagyis jóval keskenyebb egy hagyományos busznál. Az ajtók belépési magassága mindössze 28 centiméter, a belső tér kapacitása 45 utas, a jármű tömege üresen 5,4 tonna. A jármű meghajtásáról a Fiat Ducato háromliteres, 177 lóerős dízelmotorja gondoskodik, jóval kisebb fogyasztás mellett, mint amit a hagyományos buszok motorjánál lehet tapasztalni.
3 megjegyzés | 1 / 1 oldal