Jyushin Enbu: Hero Tales

27 videó
A Juushin Enbu története Huang Jin Zhou tollából származik, melyet eredetileg manga formájában adtak ki, és melyet az a Hiromu Arakawa illusztrált, aki többek között a Fullmetal Alchemistet is. A mangát 2007-ben anime formájában megfilmesítették "Juushin Enbu: Hero Tales" címmel.

A történet a középkori Kínába kalauzol el bennünket. Egy hatalmas, bajuszos férfi támad a Rentsuuji templomra, lekaszabolva mindenkit, aki útjába kerül. Habár egyedül harcol, mégsem tudja senki megállítani, ereje olyan hatalmas. A templomban él Taitou is, az őrség kapitányának nevelt fia, aki a felfordulást meglátva maga is a templomhoz siet. Itt szembetalálja magát a bajuszos idegennel, és rögtön harcba is bocsátkozik ellene. Jól állja a sarat, de nem ellenfele a támadónak. Vesztésre áll, mikor kezébe kerül a harc során félre repülő kard, a Kenkaranbu, melyet a templomban őriztek. Azt beszélik a kardról, hogy csakis az ország császára képes kihúzni a kardot a hüvelyéből. Taitou ezt persze nem tudja, egyszerű fegyvert lát csak benne, és habár nehézkesen, de sikerül azt előhúznia a hüvelyből. Ezzel harcol tovább, de ellenfele különleges erővel bír, így végül alul marad.

Később kiderül, hogy a támadó Keriou volt, a birodalom Sóguna (hadvezére), akinek azért kellett a kard, hogy letaszíthassa a császárt a trónról, majd ő foglalhassa el a helyét. Mivel sok embert megölt a templom megtámadásakor, ezért Taitou bosszút esküszik ellene és utána eredne.

Mindeközben különleges, emberfeletti erő ébred fel benne, melyet kezdetben képtelen uralni és elborult elmével csupán rombolni képes. Egyedül mostohahúga, Raira képes őt megfékezni, mikor ebbe az állapotba kerül. Mint megtudjuk, ő Hagun, a mondabeli hős reinkarnácója. Összesen hét csillag van, melyek ereje emberekben összpontosul, Taitou is az egyikük. Az ő ellentéte Tonrou, aki nem más, mint a bajuszos Sógun, Keriou. Azt beszélik, ezen két csillag harca közben a világ romba dőlhet. Az ő nevük a Két Vezér, olyanok ők, mint a tűz és a víz. A többi öt csillag, az Öt Szent Harcos feladata pedig megakadályozni őket az egymás elleni harcban, hogy ezzel megmentsék a világot.

Taitoura tehát kegyetlen végzet vár. Meg kell küzdenie Keriou Sógunnal a világ feletti uralomért, miközben az Ötök is elpusztítani vágyják őt. Hogy a fiú hogyan birkózik meg az elé tornyosuló feladattal, hogy végül a mindenség ura lesz-e, vagy alul marad, esetleg az Ötök végeznek-e vele, nem tudni. Annyi viszont bizonyos, hogy számos látványos csatát nézhetünk végig, mire ez kiderül.

Az anime grafikája kimagaslóan szép, a karakterek egyfelől a rajzolójuk révén a Fullmetal Alchemist szereplőire emlékeztetnek, másfelől a kínai történet és mondakör révén érezni benne némi Condor Hero-s beütést is, főleg Taito karakterében. A zenék nagyon szépek és jól eltaláltak, nagyrészt kínai klasszikus dallamok. A harcok során egyfajta monumentális érzés keríti az embert hatalmába, olyan hevesen tombolnak az indulatok, és olyan hatalmas erők csapnak össze (akár a Dragonballban).

Habár a sorozat még fut, és így nem tudni, mi lesz végül belőle, de úgy vélem, érdemes vele egy próbát tenni vele, mert se akcióban, se poénokban nem szenved hiányt, és várhatóan romantikus szál is lesz benne, talán nem is egy.

 
 

Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók

 

Jyushin Enbu: Hero Tales 1.rész



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez indavideo.hu videó.
Segítség a indavideo.hu típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó a Film & Animation (Animációk) nemzetközi kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: szombat, 2012. március 10. Nézettség: 521

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

0 megjegyzés | 1 / 0 oldal