A Balkán vadvilága

3 videó - 2008
Sűrű erdők, széles lapályok, mély szakadékok. Vad, megközelíthetetlen vidék - inkább a mítoszok, mint a valóság földje.
Azonban itt nem "orkok" és "elfek" élnek, hanem nagyon is valóságos medvék és farkasok. Ez ugyanis nem a mesés "Középfölde", hanem a valóságos Közép-Európa része: a Balkán.
A századok során ez a föld szinte beleégett lakói lelkébe és szellemébe. E szabálytalan körvonalú területen írták a félsziget történelmének legsötétebb fejezeteit, mert mindig ez volt a Kelet és a Nyugat erőinek ütközőpontja.
A Balkán érintetlen természeti tájain olyan állatok is élnek, amelyek már mindenütt eltűntek Európában. Felfedező utunk a Balkán mélyére vezet, hogy megismerjük a Tikves-hátságot, ami az európai keselyűk utolsó végvára, keleten a Dobrudzsa színpompás rétjeit, észak felé a Duna-deltát, amin "a szúnyogok tengere" őrködik, aztán felfelé, a Kárpátok hegyláncán át, a Duna folyását követve a Kopácski Rit, azaz a Kopácsi Rét mocsarához jutunk el, majd újra dél felé utazunk, a Durmitor-hegység mély szakadékaihoz, s végül megállunk a Szkadarszko Jezeronál, vagyis a "Nagy tónál".
Ezek a nevek majdnem úgy hangzanak, mintha Tolkien Középföldjén lennének, pedig valóban léteznek. A Balkán-félsziget egy bulgáriai hegyláncról kapta a nevét, ugyanis korábban úgy gondolták, hogy ez átszeli az egész régiót. Ma már tudjuk, hogy csupán egyike Délkelet-Európa számos kis hegységének, de a félsziget neve megmaradt.

 
 

Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók


 
Szekely Attila
 

*SHOCKING*: Restaurant owner in Albania tries to Kill Spanish tourists! *2019*A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó a News & Politics (Hírek, politika) nemzetközi kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: csütörtök, 2019. augusztus 22. Nézettség: 46

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

0 megjegyzés | 1 / 0 oldal