Móricz János és az ecuádori Táltos (Tayos) barlang titka

Móricz János és az ecuádori Táltos (Tayos) barlang titka

22 videó
1969-ben ad hírt a nemzetközi média arról, hogy a magyar származású Móricz János egy ősi civilizáció eddig ismeretlen és feltáratlan földalatti birodalmára bukkant Ecuadorban. Az ott élő őslakos shuarok vezették el a magyar kutatót ősi szent helyükre egy titkos barlangbejáraton. A hatalmas Andok-hegység alatt, az amazonasi esőerdő kapujában, ezer kilométereken át húzódó, sok helyütt emberkéz által épített barlangrendszer egyik csarnokában Móricznak ismeretlen eredetű tárgyakat, kincseket mutattak a shuarok.
Móricz János a Vas megyei Horvátnádalján született 1923. február 20-án, majd ismeretlen körülmények között, egy hotelszoba zuhanyzójában vesztette életét 1991- ben, Guayaquil- ben (Ecuador). A II. világháború után érkezett Argentínába, ekkor már tudomása volt az amerikai földalatti világról. Egy hatalmas ezoterikus, néprajzi és nyelvészeti tudásanyagot hozott magával, amely e témák iránti érdeklődésének volt gyümölcse, mely érdeklődés az évek múltával csak fokozódott. Ezek között volt Paál Zoltán, aki felfedte a misztikus Arvisurát, amely története Ataiszban kezdődik, más leírások ezt Muként, Lemuriaként, Ilamuridesanként , illetve Austerríaként („nagyon délen”) is említik, ahonnan a magyarok 24 törzse szóródott szét a világ különböző tájaira Koszko és Béla (mint a „bélák”, a földalatti világ lakói, akikről Móricz is beszélt) királyok vezetéseivel, Észak-Amerika felé pedig András vette útját. Ezzel magyarázhatóak az olyan „elszigetelt” nyelvek, mint a magyar, algonkin, huave, purepecsa, uru, tszafike, csalapacsi, baszk, shuar, nyelvi hasonlósága is.
Móricz sok éven keresztül élt Ecuadorban. Keresztüljárta az amazonasi- i régiót és a shuarok földjét (Morona- Santiago tartomány, Dél-Ecuador). Ezt tette egyrészt munkájából adódóan (aranybánya feltárások és koncesszió szerzési megbízások), másrészt, hogy minél kézzelfoghatóbb bizonyítékokat találhasson és igazolhassa teóriáját: az európai népek amerikai eredetét.
Az ott élő shuarokkal együtt töltött idő folyamán az ismeretségből barátság lett a helyi törzsek vezetőivel, és idővel Móriczot az őslakosok bizalmukba fogadták. Nem elhanyagolható tény, hogy a kommunikáció nagy része az archaikus (tehát még a nyelvreform előtti) magyar nyelvünk szavaival történt! Ha elfelejtjük a nyelvújítás
utáni szabályokat, az irodalmi magyar nyelvet, akkor néhány óra elegendő egy átlag magyar ember számára, hogy megértse és megértesse magát a shuarokkal!
Móricz olyan helység-és családneveket is felfedezett, mint Jokay, Zalai, Saka, Zoyomi.
Amikor a spanyolok elfoglalták Quito- t, a fehér ruhás papok elmenekültek az őserdőbe, hogy megmenthessék és őrizzék az ősi tudást. Hollétükről csak a falvak vezetői tudtak, akik senkinek sem adtak információt ezzel kapcsolatban. Így őrizték a tudást évszázadokig, generációkon keresztül.
Móricz új barátaitól megtudja, hogy Quito-t régen a spanyolok előtt úgy hívták, Kitus, ami azt jelentette: Két ős, és úgy tudják, két ma távolban élő nép őse alapította. Feltárták neki egy barlangrendszer titkos részét is, ahol a megannyi bejárat közül egyen át megközelíthető az a járat, ami egy sok-sok ezer éves titkos kamrába, az azóta "Arany Könyvtárnak nevezett" terembe vezet. (Az őslakosok elmondása szerint nyári napfordulókor a termet beragyogja a fény!)

„Életemet annak szenteltem, hogy az emberi történelem ősi misztériumainak a mélyére hatoljak, tehát azt kell mondanom Önnek, hogy ahogy ma ismerjük, teljes mértékben meghamisított, és az emberi faj félrevezetésére szolgál. E misztériumok egyike, amelyet megpróbálok megvilágítani a magyarság eredetének a megismerése, és ennek a keresése hozott engem ide Amerikába, mivel ezen a kontinensen próbáltam lokalizálni azokat a helyeket, amelyeket ő nagyon részletesen leírt és amely a magyar mitológián alapszik. Sokat sikerült meglepő pontossággal beazonosítani, többek között az amerikai földalatti világ helyét és a létezését. Önnek tudnia kell, hogy a földalatti világ létezése a Föld nevű bolygón nem csak földrajzi valóság, hanem történeti, régészeti és mitológiai is. A föld alatti világ ember által épített több ezer kilométernyi alagút- és barlangrendeszerből áll lehetővé téve a Föld mélyében való élést, amelynek köszönhetően az emberiség túlélte történelmének legvégzetesebb időszakait. Az, hogy most mi erről beszélgetünk, annak köszönhető, hogy őseink túl tudták élni a nagy kozmikus kataklizmákat és tragédiákat, ellenkező esetben nem létezhetnénk és az emberiség kihalt volna. Most még nincs itt az ideje, hogy elmagyarázzam Önnek a lét értelmét, az építmény szisztémáját és a földalatti világ létezésének a miértjét, csupán azt közlöm Önnel, hogy felfedeztem, és hogy Amerikában, pontosabban ebben az országban található egy lejárat, amelyet megtaláltam és megvizsgáltam.”
/Móricz János Dr. Gerardo Peňa Matheusnak „A Tayos barlangok felfedezésének a dokumentált története”/

http://www.magyarvagyok.com/kultura/hiressegek/tudosok-feltalalok/3587-Moricz-Janos-Moricz-Opos-Janos-1923-Horvatnadalja-1991-Guayaquil-Ecuador.html

A Táltosok barlangjától a Dél Keresztjéig
Az ecuadori Táltos-barlang felfedezése
CUEVA DE LOS TAYOS 1
CUEVA DE LOS TAYOS 2
CUEVA DE LOS TAYOS 3
Cueva de los Tayos barlang
Gerardo Pena Matheus
Gerardo Pena Matheus 2
Golenya-Varga.mp4
GolenyaÁgnes.mp4
Interjú Dr. Gerardo Pena Matheus-szal, Móricz János ügyvédjével Ecuadorban
Móricz János hagyatéka
Móricz János hagyatéka HunTV-ben
Móricz János könyv
Móricz János ügyvédje, Dr. Pena előadása Körmenden (teljes)
Padre Crespi collection 1/3
Padre Crespi collection 2/3
Padre Crespi collection 3/3
Puerta Dimensional-Vortex-La cueva de los tayos 1
Purisaca Golenya Agnes bevezeto
Purisaca Golenya Ágnes interjúja Manuel Palacios ecuadori kutatóval
Tayos barlang riport az ecuadori tévében magyarul

 
   

A Táltosok barlangjától a Dél Keresztjéig



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide

« Előző
Létrehozás dátuma: csütörtök, 2012. június 28. Nézettség: 4,796