Grúzia, majdnem szeretlek

Grúzia, majdnem szeretlek

1 videó - 2009
színes, magyar dokumentumfilm, 56 perc
A Szovjetuniónak nincs vége. Sztálin lelke elevenebben él, mint valaha. Követői gyakorolják a hatalmat mind Oroszországban, mind Grúziában.
Ez a lírai film-esszé közvetlenül a 2008-as grúz-oszét háború után forgott a Kaukázusban, és a grúz oldal felől közelíti meg a háborúhoz vezető okokat, de korántsem Grúzia felé elfogultan.

A filmben megszólalók a háború ürügyén beszélnek a kommunizmusról, a diktatúráról, Sztálinról és mindezek továbbéléséről, valamint a nyugati demokráciák cinizmusáról is. A film a szabadság hiányának kaukázusi keserves kalandjáról, a szabadság kaukázusi kiszolgáltatottságáról szól. A filmben megszólalók ma még mindig nem mondhatják el nyilvánosan véleményüket Grúziában.
A film készítői, Mészáros Péter rendező és Miho Szturua operatőr Renny Harlin (Die Hard 2) valamint Emir Kusturica rendezőknek ajánlják filmjüket, mert a két rendező amerikai, illetve orosz felkérésre játékfilmet készül forgatni a konfliktusról, természetesen az orosz illetve a grúz érdekeknek megfelelő nézőpontból.

rendező: Mészáros Péter
forgatókönyvíró: Mészáros Péter
operatőr: Miho Szturua

Gruzia, majdnem szeretlek 2009

 
   

Gruzia, majdnem szeretlek 2009



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide

« Előző
Létrehozás dátuma: szerda, 2012. szeptember 19. Nézettség: 1,091

Tetszik