Magyarnak lenni az Egyesült Államokban 2012

Magyarnak lenni az Egyesült Államokban 2012

4 videó - 2012
NEMZETI ÖNTUDAT -- nélküle nincs nemzet, csak morális válság!
Lényegesnek tartom, hogy erről és ehhez hasonló fontos témákról, mint például: ember és valódi közösség, örökérvényű elvek, nemzeteket megkülönböztető sajátosság, emberi és nemzeti tartás, összefogás - minél több csatornán és fórumon beszéljünk!
A dokumentumfilmemben ezekről beszélgetek Amerikában élő magyarokkal.
Hasulyó János vagyok, Kazincbarcikáról, egy borsodi kisvárosból és a közelmúltban érkeztem haza az Egyesült Államokból. Nagyon készültem erre a nagy útra, több hónapos előkészületi, szervező, egyeztető munka előzte meg a riportalanyaimmal folytatott beszélgetéseket.
Miért is vágtam neki a hosszú útnak?
Fontosnak tarom, hogy készüljenek olyan filmek, amelyekből meríthetnek, építkezhetnek a fiatalok. Ilyennek tartom a dokumentumfilmemet is, címe "Magyarnak lenni az Egyesült Államokban 2012".
A film készítésével a célom az volt, hogy felhívjam a figyelmet a nemzeti öntudat fontosságára, arra a tényre, hogy újabb ezer évünk csak úgy lehet, ha ez a lételem ott lesz a szívekben!
Ma Magyarországon, az egyre súlyosabb gondok és problémák közepette nagy szükség lenne az összefogásra, most igazán húsbavágó a kérdés: NEMZETI ÖSSZETARTÁS VAGY SZÉTHÚZÁS? EGYSÉG VAGY NEMZETSÜLLYESZTŐ ACSARKODÁS?
Figyelve a hazánkban és körülöttünk zajló eseményeket, fars hangokat, álhangulatokat, felmerült bennem a kérdés: az Óhazától távol élő magyar emberek vajon miért tartják fontosnak a nemzeti öntudat és a hagyományok ápolását?
Erre próbáltam választ kapni. És reményeim szerint a dokumentumfilmem megtekintése során a nézők számára is kikristályosodik a válasz.

A beszélgetésekből sok tanulságot leszűrtem, de nekem, mint édesapának talán az egyik leglényegesebb, hogy a nemzeti öntudat építésében a szülőknek rendkívül nagy a felelősségük, hiszen, ha gyermekkorban ezt nem adjuk át, és nem kerül be a kicsiknek a szívébe, akkor nagy baj van!
Súlyos történelmi teher, hogy a Kádár-rendszerben erről a szülők nem igazán mertek beszélni a gyerekeiknek, így a felnövekvő gyermek sem adhatta tovább. Többek között ennek tudható be, hogy sok emberben nincs ilyen tudat és érzés a hazája iránt! Persze az oktatási rendszer is tehet erről. Pedig a nemzeti öntudat olyan, mint a jó immunrendszer: ellenállást kifejlesztve megvéd a külső támadásoktól, manipulációktól, belül pedig összefogásra sarkall.

Riportalanyaim filmemben elmondják, hogy milyen hálásak Orbán Viktornak, Magyarország miniszterelnökének, amiért ő nemzetben gondolkozik! Véleményük szerint ebben a nehéz helyzetben fel kellene ismerni a valós veszélyt és végre egységesen kiállni a kintről jövő támadásokkal szemben, hiszen nemzeti öntudat nélkül nem tud egy nemzet sem felemelkedni, fennmaradni!
Súlyos kérdések, súlyos tanulságok -- pártpolitikától függetlenül. A téma komolysága megkövetelte, hogy mély merítéssel készítsem el ezeket a beszélgetéseket, ezért több mint húsz személyt kerestem fel. Megszólaltattam 56-os magyarokat, de néhány éve kiköltözött személyeket is. Nagy megtiszteltetésként vállalta a filmemben való szereplést Hules Endre, hollywoodi filmproducer, Dán Károly New York-i főkonzul, Bokor Balázs Los Angeles-i főkonzul is, valamint a kamerám elé állt a jelenleg New Yorkban vendégeskedő Egerszegi Krisztina is.

A filmet 2012. február 26-án öntöm végleges formájába, ezen apropóból kérem, hogy lehetőségeikhez képest segítsék elő a „nagy utazás" céljáról, lényegéről való beszélgetés létrejöttét, hogy az ÜZENET minél több magyar honfitársunkhoz eljuthasson. /Hasulyó János/

MAGYARNAK LENNI AZ EGYESÜLT ÁLLAMOKBAN 2. / DOKUMENTUMFILM / J.HASULYÓ
MAGYARNAK LENNI AZ EGYESÜLT ÁLLAMOKBAN 2012. /01:07:53/
Magyarnak lenni az USA-ban 1., dokumentumfilm, film, hundub
Magyarnak lenni az USA-ban 2., dokumentumfilm, film, hundub

 
   

MAGYARNAK LENNI AZ EGYESÜLT ÁLLAMOKBAN 2. / DOKUMENTUMFILM / J.HASULYÓ



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide

« Előző
Létrehozás dátuma: kedd, 2012. november 6. Nézettség: 1,068