A Stery-Hand segíti a tökéletes kézfertőtlenítést

A Stery-Hand segíti a tökéletes kézfertőtlenítést

1 videó
Semmelweis Ignác, miután rádöbbent, a gyermekágyi láz legfőbb oka a várandós nők fertőtlenítetlen kézzel való vizsgálata, osztályán bevezette a klórmész oldatos kézmosást.
A kéz fertőtlenítése napjainkban is alapvető kötelessége minden egészségügyi dolgozónak. A kezek tisztaságát azonban eddig elég nehézkes volt vizsgálni. A főleg demonstrációs célból végzett UV-lámpa alatti kéztisztasági vizsgálatok még ma sem tartoznak a rutinszerűen végezhető kórházi ellenőrzések sorába.

Az alkoholos kézfertőtlenítés technikáját - mely technikát az egészségügyi világszervezet (WHO) a mai napig is folyamatosan tökéletesít - minden orvos és nővér pontosan ismeri. Ideális esetben a fertőtlenítés után a kézről egyenletesen kék képet mutat a készülék.

A fiatal magyar kutatók fejlesztette Stery-Hand készülék előnye, hogy rutinszerűen, nagy mintán, azaz sok kézen képes gyors ellenőrzést végezni úgy, hogy a vizsgált személyek mindegyike pontosan azonosítható, az eredmény pedig később is könnyedén visszakereshető. A technológia kulcsa pedig a szoftver, mely automatikusan, számítógépes képfeldolgozással értékeli ki, amit a kamera lát, és megállapítja, hány százalékban sikerült a kézfertőtlenítést végrehajtani.

A fiatal kutatók találmányukkal eddig négy Európa szintű találmányi és innovációs díjat nyertek, sőt a WHO őket kérte fel, hogy segítsék a kórházi kézmosási technika tökéletesítését.

A Stery-Hand segíti a tökéletes kézfertőtlenítést

 
   

A Stery-Hand segíti a tökéletes kézfertőtlenítést



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez videotar.mtv.hu videó.
Segítség a videotar.mtv.hu típusú videók lejátszásához: Kattints Ide

« Előző
Létrehozás dátuma: péntek, 2012. december 14. Nézettség: 695

Tetszik