Titanic: az ügy lezárva /Titanic: Case Closed/

Titanic: az ügy lezárva /Titanic: Case Closed/

1 videó - 2012
Ismeretterjesztő film, 90 perc

Az RMS Titanic elsüllyedése a történelem egyik legsúlyosabb és legrejtélyesebb tragédiája - amellyel kapcsolatban sokan régóta tudni vélik az igazságot, holott néhány meghökkentő újdonság csak a közelmúltban jutott a kutatók tudomására. Ön úgy gondolja, hogy tudja, mi történt 1912. április 15-én? A filmben a téma egyik legnevesebb szakértője, Tim Maltin olyan eredményeket tár a nyilvánosság elé, melyek teljesen új fényben világítják meg a tragikus éjszakán történteket.

Miért nem látták meg az őrszemek a jéghegyet? Lehet, hogy egy ritka atmoszferikus természeti jelenség okozta a Titanic katasztrófáját?? A Nat Geo filmje egy forradalmian új elméletet tár a nyilvánosság elé a tragédia éjszakájával kapcsolatban.
Hiába volt olyan masszív, mint egy hadihajó... hiába siklott tükörsima vizeken... hiába volt az éjszaka kristálytiszta... és hiába szolgált a fedélzetén a kor legképzettebb kapitánya és személyzete... a Titanic száz évvel ezelőtt mégis végzetes balesetet szenvedett, mely több mint 1500 ember életét követelte. Felmerül hát a kérdés: Miért nem vették észre az őrszemek a hajó előtt az égnek meredő jéghegyet, melyeket elvileg gyerekjáték lett volna kiszúrni az azéji felhőtlen, szokatlanul fényes csillagokkal teleszórt ég alatt? És a Titanic segítségkérő fényjeleire miért nem reagált egyetlen jármű sem - még az az óceánjáró sem, melyet mindössze 16 kilométer választott el tőle?
A hajónaplók és a túlélői beszámolók áttanulmányozása során Tim Maltin történész a közelmúltban meglepő következtetésre jutott: szerinte a Titanic különös és ritka - a legtapasztaltabb tengerészeket is becsapó - atmoszferikus feltételek között hajózott azon az éjszakán...

Rendező: Nigel Levy
Irták: Nigel Levy, Tim Maltin
Szereplők: Bernard Hill, Tim Maltin, Don Murphy |

Titanic az ügy lezárva

 
   

Titanic az ügy lezárva



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez videa.hu videó.
Segítség a videa.hu típusú videók lejátszásához: Kattints Ide

« Előző
Létrehozás dátuma: kedd, 2017. április 18. Nézettség: 660

Tetszik